Jouw toekomst

Als bestuurskundig professional sta je middenin de veranderende samenleving. Je hebt hart voor de inwoners en de stad in het bijzonder. Je verbindt alle partijen om samen een stad in balans te maken.

Beroepen voor bestuurskundigen

Als bestuurskundige ben je regisseur van de maatschappij en verbind je partijen, zoals inwoners, gemeente, woningcorporaties, adviesbureaus en zorginstellingen. Je brengt de wensen van iedereen in beeld, maakt het gezamenlijke doel helder en brengt de juiste boodschap over. Zo zorg je ervoor dat het doel wordt behaald, het juiste beleid wordt gevormd en draag je bij aan de ontwikkeling van een duurzame samenleving.

Na de studie Bestuurskunde/Overheidsmanagement kun je bijvoorbeeld aan de slag gaan als:

  • Beleidsadviseur bij de Nationale Politie of een ziekenhuis

  • Afdelingshoofd Sociale zaken en werkgelegenheid bij een gemeente
  • Projectcoördinator bij Pro Rail
  • (Zelfstandig) consultant bij een adviesbureau 
  • Staffunctie bij politieke partij

Meer weten? Bekijk dan ook even deze video voor meer informatie over jouw eventuele droombaan!

Een oud-student aan het woord

Bij welke bedrijven en organisaties kun je werken?

Je werkt vaak vanuit een advies-, beleids- of onderzoeksfunctie bijvoorbeeld bij overheidsinstellingen, maatschappelijke organisaties, welzijnsorganisaties, ziekenhuizen, adviesbureaus, woningbouwcorporaties of energiebedrijven.

Baankans

​Bestuurskunde/Overheidsmanagement 84%

vindt binnen anderhalf jaar na afstuderen een baan op niveau

Doorstuderen

Na je opleiding kun je een speciaal hbo-wo-traject volgen, zodat je na een jaar je mastertitel behaalt aan de Universiteit Twente (UT). Saxion en de UT werken al jarenlang intensief samen en kunnen je daardoor een uniek en waardevol studietraject bieden. Dit traject garandeert een goede aansluiting van je opleiding Bestuurskunde/Overheidsmanagement op een wo-studie.