civiele techniek hbo Saxion

Word met de opleiding Civiele Techniek een creatieve ingenieur in de grond-, weg- en waterbouw

  • Bachelor (Voltijd)
  • 4 jaar
  • Enschede
  • Start in september

Kies jij voor de bachelor Civiele Techniek? Bouw mee aan morgen! Ontwerp nieuwe oplossingen voor de grote maatschappelijke vraagstukken waar we voor staan binnen de grond-, weg-, en waterbouw. Draag jouw steentje bij aan oplossingen voor extreme droogte, klimaatveranderingen, overstromingen en duurzaamheid als het gaat om bijvoorbeeld havens, rivieren, kades, (spoor)wegen, sluizen en bruggen. Word een creatieve civiele professional en maak het verschil.

opleiding civiele techniek saxion

Klimaatverandering

Klimaatverandering (klimaatadaptie) zorgt voor grote uitdagingen binnen de grond-, weg-, en waterbouw. Als creatief civiel ingenieur pas je bestaande en nieuwe ontwerpen aan een duurzame leefomgeving. Een mooi voorbeeld is onze eigen duurzame klimaatplein bij ons hoofdgebouw in Enschede mede ontworpen door onze eigen Civiele studenten.

opleiding civiele techniek hbo Saxion

Digitalisering

Vaardigheden met softwareprogramma's als Autodesk Civil 3D en Civiele Techniek komen in de opleiding bij elkaar. Huidige uitdagingen vragen om gedigitaliseerde processen als ontwerpen, tekenen en rekenen. Ook is er binnen de opleiding aandacht voor Digital Twin; de fysieke en virtuele wereld komt bij elkaar voor innovatie in de grond-, weg-, en waterbouw.

bachelor civiele techniek hbo Saxion

Circulariteit

Civiele ingenieurs hebben de opdracht om duurzamer om te gaan met het materiaal dat zij gebruiken bij het ontwerpen, realiseren en demonteren van onder andere bruggen, stuwen en wegen. Binnen de opleiding is er daarom veel aandacht voor circulair bouwen. De sector is nu verantwoordelijk voor 40% van alle CO2 op aarde. Dat moet anders en jij bent daarin de schakel.

Hbo top opleiding 2024.jpg

Topopleiding

De opleiding Civiele Techniek is door de Keuzegids hbo 2024 beoordeeld als topopleiding.

Startersinformatie

Wat je allemaal moet weten voordat je start met je opleiding.

Meld je nu aan

Meld je uiterlijk 15 augustus aan via Studielink.nl

Direct aanmelden

Proefstuderen

Kom jij ook (online) proefstuderen? Check dan hier de dagen waarop je deel kunt nemen!

Vragen over studeren bij Saxion?

Studenttevredenheid

Tijdens je studie Civiele Techniek

Tijdens de hbo-opleiding Civiele Techniek leer je alles over grond-, weg- en waterbouw. Kijk met een duurzame bril naar het bouwen en renoveren van Civiele kunstwerken voor de toekomst. Het ontwerpen en realiseren van dijken, verkeersknooppunten, havens en windparken. Het construeren van bruggen, parkeergarages en tunnels. Tijdens de studie kun jij je specialiseren in waterbouwkunde, watermanagement, constructief ontwerpen en verkeer en wegen. Je komt daarbij veel in aanraking met het werkveld.

Studie-inhoud
Word jij ook een civiele held?

Bekijk de video over deze opleidingDE STUDIE civiele techniek IN EEN NOTENDOP

Van OH JEE naar OH JA met de Wiskunde Bootcamp

Laat die wiskundige onzekerheid achter je en geef jezelf een boost tijdens onze gratis 2-daagse Wiskunde Bootcamp. Ontmoet medestudenten en docenten, en zet een streepje voor op je wiskundekennis. Onze Wiskunde Bootcamp is dé springplank voor aankomende studenten die hun wiskunde skills willen aanscherpen. In kleine groepen duiken we op een serieuze, maar relaxte manier in wiskundige onderwerpen die essentieel zijn voor de opleidingen Civiele Techniek, Bouwkunde en Bouwtechnische Bedrijfskunde. Nadat je je hebt ingeschreven voor de opleiding volgt meer informatie over het aanmelden en het programma voor komend schooljaar.

Oog voor jou - De ultieme overstap naar het HBO met het 100 dagen programma

Klaar voor de ultieme voorbereiding op jouw technische Hbo-opleiding? Naast wiskunde zijn er talloze skills nodig voor een vlekkeloze studie-ervaring, denk onder andere aan taalvaardigheid en plannen. Geef jezelf een vliegende start en duik met zelfvertrouwen de studie in! Ontdek ons gratis 100-dagenprogramma, waarin je wordt gekoppeld aan een ouderejaars student van de opleiding van jouw keuze. Samen met jouw studentcoach stippel je een op maat gemaakt programma uit, zodat je precies dát meepakt wat voor jou relevant is. Inschrijven kan al vanaf 1 april, maar mag ook later.

Meer informatie over het 100-dagen programma

Nieuws van de opleiding Civiele Techniek

Mogelijkheden na je opleiding Civiele Techniek

Na het behalen van de bachelor Civiele Techniek ben je een creatief en professioneel Civiele ingenieur met oog voor duurzaamheid, innovatie en kwaliteit. Je bent breed inzetbaar als projectleider, ontwerper, werkvoorbereider, adviseur en uitvoerder bij organisaties als gemeenten, Rijkswaterstaat, ingenieurs- en adviesbureaus, waterschappen en aannemers. Je hebt zeer veel keuzes na deze opleiding. Ook doorstuderen aan een technische universiteit behoort tot de mogelijkheden.

Jouw toekomst
civiele techniek hbo saxion
MicrosoftTeams-image-_23_.jpg

De geleerde theorie breng ik gelijk in de praktijk

Lees de ervaring Alle ervaringen

Gerelateerde opleidingen