Social Work header.jpg

Wil jij ook dat iedereen op zijn manier echt betrokken kan zijn bij onze samenleving?

  • Bachelor (Voltijd)
  • 4 jaar
  • Enschede
  • Start in september

Sociaal werk is van alle tijden. Er zijn altijd al richtlijnen en voorschriften geweest om hulp te bieden aan mensen die ziek, arm of op een andere manier in nood zijn. Dat hoort bij het samenleven van mensen met elkaar. Als sociaal werker heb jij taken in het begeleiden van kwetsbare groepen in de samenleving als vluchtelingen, mensen met langdurige schulden, verslavingsproblematiek, verstandelijke/lichamelijke beperkingen, psychische problemen en kinder- en jeugdhulp. En zorg jij ervoor dat iedereen ertoe kan en mag doen, zodat mensen tot hun recht kunnen komen.

Als sociaal werker werk jij mee aan een betere samenleving! Het draait bij sociaal werk om veerkracht. Hoe gaat een mens om met tegenslagen, problemen? Wat zijn de gevolgen van armoede? Hoe krijgen mensen hun leven weer op de rit? De universele rechten van de mens zijn de basis van de opleiding Social Work.
Deze studie is ook in Deeltijd te volgen
SW persoonlijke groei.jpg

Aandacht voor persoonlijke groei

Bij Social Work zorgen we dat je jezelf goed leert kennen en weet waarom je doet wat je doet. Dat is belangrijk omdat je met complexe situaties te maken krijgt in het werkveld. 

SW internationalisering.jpg

Internationalisering

Je kunt op verschillende momenten bij Social Work naar het buitenland. Bijvoorbeeld een stage, minor of afstuderen.

SW SKJ.jpg

SKJ-registratie

Met je diploma op zak kun je je laten registreren in de Kamer Sociaal Werk. Met specialisatie Jeugd kun je een registratie in het SKJ-register aanvragen. Binnen specialisatie Zorg kun je, met een speciale route, de aantekening van GGZ agoog behalen voor registratie bij Registerplein.

pabo social work

In 5 jaar 2 diploma’s

Behaal via een speciale route in het 3e en 4e jaar met een verkort traject van één jaar, na je bachelor Social Work, ook je diploma tot leraar basisonderwijs bij de deeltijd Pabo van Saxion.

Meld je nu aan

Aanmelden doe je voor 1 mei via Studielink.nl

Direct aanmelden

Proefstuderen

Kom jij ook (online) proefstuderen? Check dan hier de dagen waarop je deel kunt nemen!

Vragen over studeren bij Saxion?

Studenttevredenheid

Tijdens je studie

In het eerste jaar van de opleiding werk je aan de brede basis van wat het beroep Sociaal Work van je vraagt. In het tweede deel van de opleiding ga je je verdiepen op basis van een van de volgende specialisatie: Zorg, Jeugd en Welzijn & Samenleving. 

Studie-inhoud
Social work usp2.jpg

Nieuws van deze opleiding

Mogelijkheden na je studie

Met de kennis en vaardigheden die je in de opleiding op doet, kun je iemand ondersteuning bieden als het even zelf niet lukt. Je bedenkt bijvoorbeeld mogelijkheden waardoor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt weer aan het werk komen, denkt mee over wat ouderen kan ondersteunen tegen eenzaamheid of behartigt de belangen van de jongeren. Jouw werk maakt het verschil tussen leven aan de zijlijn of meedoen in de maatschappij.   

Jouw toekomst
Social work na je studie.jpg
Studenten Social Work Saxion in overleg

Theorie en praktijk wisselen elkaar goed af tijdens de opleiding

Lees de ervaring Alle ervaringen

Gerelateerde opleidingen