Startersinformatie

Wij nodigen je van harte uit voor de introductie van Social Work. Dit is de start van je opleiding en is verplicht. Tijdens de introductiedagen leer je je academie, opleiding en medestudenten kennen. Ook krijg je belangrijke informatie over studiebegeleiding en praktische zaken zoals je rooster en de digitale faciliteiten van Saxion. Kortom: alles wat je moet weten om je eerste lesweek succesvol te starten.

Maatregelen omtrent COVID-19

Ook wij hebben maatregelen moeten nemen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Met dit bericht willen we je op de hoogte brengen van de belangrijkste aanpassingen waar jij als student mee te maken krijgt: 

 • De introductieweek van Saxion zal in week 35 (van 24-8-2020 t/m 28-8-2020) in aangepaste vorm plaatsvinden. Helaas kunnen er geen fysieke activiteiten plaatsvinden zoals in andere jaren, maar er worden online veel leuke alternatieven georganiseerd! Houd deze pagina en je mail in de gaten om op de hoogte te blijven van het programma. 

 • Tijdens de opleidingsintroductie gaan we ervoor zorgen dat jij je medestudenten leert kennen, zodat je weet wie er bij je in de klas zitten en wie je studiebegeleider is.  

 • Het onderwijs zal de komende periode nog steeds grotendeels online plaatsvinden. Vaak zal je met je medestudenten (digitale) verwerkingsopdrachten uitvoeren. We gaan jou helpen om ook in de online klaslokalen je weg te vinden. Daarnaast gaan we waar mogelijk ook in kleinere groepen fysiek onderwijs organiseren. 

 • Je laptop/PC dient uitgerust te zijn met een camera en een microfoon in verband met het online onderwijs en mogelijk onderwijs toetsing. Zorg ook voor een goede wifi verbinding, dat is echt noodzakelijk. 

Hieronder vind je alle informatie voor een goede start van het komende studiejaar. Welkom bij Saxion!

In de week voor de introductie ontvang je van ons, op je Saxion mail, een mail met daarin de klascode, de naam van je studiebegeleider en een link waarmee je kan deelnemen aan de online introductie.  

Op maandag 24 augustus om 9.30 uur treffen jij, je klasgenoten en je studiebegeleider elkaar voor het eerst. Zorg dat je hierbij aanwezig bent. Bij afwezigheid gaan we er van uit dat je niet start met de opleiding Social Work.  

Op MijnSaxion.nl vind je alle programma’s die je nodig hebt voor jouw studie bij Saxion. Zo vind je op MijnSaxion onder andere: 

 • Je rooster en roosterwijzigingen 
 • Informatie over toetsen 
 • Je laatste e-mails, cijfers en mededelingen uit Bison en Blackboard 
 • Wie-is-wie: makkelijk een docent of medestudent zoeken 
 • Informatie over je opleiding en de voorzieningen van Saxion 
 • Urgente meldingen en nieuws 

Kortom, alles wat je nodig hebt! In de app Weten & Regelen vind je jouw opleidingsinformatie en handige informatie over alle voorzieningen van Saxion. Je komt bij Weten & Regelen via 'Snel naar' of 'Mijn apps' op de homepage van MijnSaxion. 

Je kunt de boeken via diverse kanalen bestellen. Sommige boeken zijn bijvoorbeeld ook 2e-hands te verkrijgen. Let dan wel even goed op of je de juiste versie/editie bestelt.  Ga je toch liever voor nieuwe boeken dan kun je deze bestellen via studystore.nl. Hier krijg je altijd 10% korting op buitenlandse studieboeken en 5% korting op de Nederlandse studieboeken, bij aanschaf van minimaal 2 verschillende studieboeken. 

Al nieuwsgierig naar de lestijden en vakanties bij Saxion? Die check je hier!

Op maandag 24 en dinsdag 25 augustus vindt de opleidingsintroductie plaats. Maandag word je om 09.30 uur online in de Blackboardcursus ‘Studiebegeleiding’ verwacht. Je klasgenoten en je studiebegeleider zijn daar dan ook. 

Het voorlopige programma ziet er als volgt uit (de tijden kunnen nog iets wijzigen):

Maandag 24 augustus

 • 09.30-10.30 uur: Kennismaken met je klas en studiebegeleider via Blackboard Collaborate
 • 11.00-12.30 uur: Webinar via Blackboard Collaborate
  • Welkomswoord van Arjan Zemann, directeur academie
  • Inspiratieverhaal van Rocky Hehakaija
  • Introductie SAMM: Studievereniging AMM
 • 13.00-14.00 uur: Verder kennismaken met je klas en de opleiding via Blackboard
 • 16.00 uur: Saxion introductieactiviteiten - bezoek het digitale platform met informatie, muziek, games en nog veel meer

Dinsdag 25 augustus

 • 10.00-12.00 uur: Alle eerstejaars studenten strijden in kleine groepen tegen elkaar en tegen de studiebegeleiders in een spannend, hilarisch en uitdagend online spel: quaranteambuilding!
 • 13.00-14.00 uur: Napraten introductie en voorbereiden op eerste lesdag en de start van periode 1
 • 16.00 uur: Saxion introductieactiviteiten - bezoek het digitale platform met informatie, muziek, games en nog veel meer

Verhinderd?
Kun je toch niet aanwezig zijn bij de introductie? Laat ons dit weten via organisatiefase1.amm@saxion.nl. Als je niet deelneemt zonder ons hiervan op de hoogte te stellen, gaan wij ervan uit dat je niet start met de opleiding.

Saxion introductie

Saxion-festivalterrein, daar wil je (online) bij zijn!
De introductie vindt dit jaar plaats op ons eigen online festivalterrein! Huh, online?! Jazeker! Het was natuurlijk even schakelen om in deze bizarre tijden een introductieweek mogelijk te maken. Maar geloof ons, we gaan je echt verrassen!  

Programma 
Ga er maar goed voor zitten en zorg dat je  wifiverbinding  top is. Bekijk hier het programma! Hier vind je de activiteiten die gepland staan tijdens de online introductie.  

Het programma is een globale planning. Houd dit goed in de gaten, want er komen binnenkort updates over de specifieke tijden! Je kan natuurlijk ook op eigen initiatief 'rondlopen' op het festivalterrein :-). 

Check regelmatig je Saxion-mail
Om op de hoogte te blijven van updates en belangrijke informatie, raden we je aan om regelmatig te checken of je mail hebt op je Saxion-account. Zo voorkom je dat je belangrijke informatie van je opleiding mist.

Kun je toch niet aanwezig zijn bij de introductie? Laat ons dit weten via organisatiefase1.amm@saxion.nl. Als je niet deelneemt, zonder ons hiervan op de hoogte te stellen, gaan wij ervan uit dat je niet start met de opleiding.  

Binnen AMM kennen we de taakgroep aanvullende studiebegeleiding, zij begeleiden studenten die studeren met een functiebeperking en/of special needs. Hierbij kun je denken aan dyslexie, chronische ziekte, zintuiglijke beperking, ADHD, etc. Ook andere omstandigheden in de persoonlijke leefwereld, zoals mantelzorgtaken, psychische instabiliteit, extreme spanning in gezin/omgeving kunnen van invloed zijn op je studie.  
 
Na de aanmelding van de student vindt er een (intake)gesprek plaats waarin besproken wordt wat de taakgroep voor de student kan betekenen. Hierbij valt te denken aan aanvullende studiebegeleiding, aanpassing studiecontract, aangepast rooster, ondersteuning bij aanvraag van toetsvoorzieningen, etc.  

Herken je je in bovenstaande beschrijving, meld je aan bij de taakgroep aanvullende studiebegeleiding. Dan kunnen wij samen kijken wat we voor jou kunnen betekenen tijdens de studie. Meer info en aanmelden bij studeerfit.amm@saxion.nl.  

Ook bij vragen kun je ons mailen! 
 
Anja Tomberg 
Taakgroep aanvullende studiebegeleiding 

Je staat ingeschreven als student bij een HBO-opleiding bij Saxion. Op grond van die inschrijving krijg je de mogelijkheid om je te beschermen tegen een mogelijke besmetting van de leverziekte Hepatitis B. Zie voor meer informatie de bijgevoegde brief. In de bijlage van de brief, op pagina 3, kun je lezen wat Hepatitis B en de vaccinatie inhoudt.

Voor het Hepatitis B vaccinatie traject dien je een intakeformulier in te vullen. Klik hier voor het intakeformulier. Na afloop van het formulier, krijg je een bevestiging van je ingevulde gegevens. 

SAMM is de studievereniging voor studenten van de opleiding Social Work. SAMM biedt studenten inhoudelijke informatie en activiteiten ter aanvulling op je opleiding. SAMM is dé link tussen studenten, docenten en onderwijs. Door diverse activiteiten te organiseren brengt zij studenten bij elkaar. Zowel in de collegezaal, op excursie als in de kroeg.   

Meer weten? Volg studievereniging SAMM op Facebook en Instagram.

Heb je vragen? Mail of bel dan met de frontoffice van de Academie Mens en Maatschappij: 
frontoffice.amm@saxion.nl of 088 - 019 1816.