werkgevers

Werkgevers

FastSwitch biedt jouw nieuwe medewerker snel kennis en skills die direct toepasbaar zijn binnen jouw organisatie. Leren en werken lopen parallel. Ben jij de werkgever die ook de waarde ziet van gemotiveerde carrièreswitchers en wil investeren in de toekomst?

Dit is het FastSwitch traject

FastSwitch trajecten zijn korte en efficiënte omscholingstrajecten. Hiermee scholen we in korte tijd goed opgeleide carrièreswitchers met werkervaring, die een overstap willen maken naar een andere functie en/of werkveld. Ondernemende en initiatiefrijke switchers, die dankzij werk- en levenservaring nieuwe kennis en vaardigheden snel oppakken en direct inzetbaar zijn in de praktijk. En dat zonder tijdrovende en kostbare selectieprocedures!

Meedoen aan FastSwitch als werkgever

Wanneer je als werkgever wil instappen in een Fastwitch traject, gaan we persoonlijk met je in gesprek om de werkwijze door te nemen en eventuele vragen te beantwoorden. We stellen vervolgens samen met de ingestapte werkgevers het FastSwitch functieprofiel vast. Denk hierbij aan minimaal werk- en denkniveau, kennis en vaardigheden, competenties en motivatie. Deze informatie is belangrijke input voor zowel de samenstelling van het onderwijsprogramma als voor de voorselectie van de switchers. Een FastSwitch traject bestaat ten minste uit:

 • Enkele hbo-modulen vanuit Saxion Partime School;
 • Leren op de werkplek;
 • Coaching;
 • Traject specifieke add-ons.

Beschikbare FastSwitch trajecten bij Saxion

Data-analist/data engineer (More Data Work)

Goede data-analisten en -engineers zijn steeds belangrijker voor veel organisaties. Maar er is een groot tekort aan mensen met de juiste capaciteiten en vaardigheden. Steeds meer professionals zien de kansen in dat werkveld en overwegen een carrièreswitch. Met het omscholingstraject 'More Data Work' kunnen zij in korte tijd als Data analist of -engineer aan de slag in jouw organisatie. 

Meer informatie of aanmelden? 

Bekijk de website More Data Work of neem contact met ons op:

Afbeelding3.jpg

Leidinggevende in Zorg & Welzijn

Verbind de juiste professional  aan uw organisatie! De vraag naar vakbekwame leidinggevenden in Zorg & Welzijn is groot, en neemt de komende jaren toe.  Met het FastSwitch leiderschapstraject bieden wij u een oplossing: een efficiënte, verkorte omscholing voor gemotiveerde carrièreswitchers die in het bezit zijn  van een hbo- of wo-diploma.

Meer informatie of aanmelden? 

Bekijk de website leidinggevende in de zorg of neem contact met ons op:

FS-Leidinggevende Zorg en Welzijn.jpg

Er is een groot tekort aan hbo-verpleegkundigen. Er zijn meer mensen nodig dan dat er nu studeren aan de opleidingen. FastSwitch hbo-verpleegkunde (hbo-v) biedt korte, efficiënte omscholingstrajecten op maat. Mensen met een hbo- of wo-diploma kunnen zo overstappen naar een andere sector, ongeacht de sector waar ze op dit moment in werken. Zo maken we het makkelijker om over te stappen naar de zorg, waar de mensen zo hard nodig zijn!

Meer informatie of aanmelden? 

Neem contact met ons op:

Download informatiebrochure
Saxion_76347.jpg

Meer beschikbare FastSwitch trajecten bij Saxion

De krapte op de arbeidsmarkt is groot in de bouw, infra en installatietechniek. Zij-instroom op hbo-niveau biedt hier een oplossing. Saxion werkt samen met verschillende partners om te komen tot specifiek opgeleide zij-instromers binnen deze sectoren. In deze niet-diplomagerichte route starten zij-instromers vanaf dag 1 bij het bedrijf en groeien zij binnen 6 tot 12 maanden naar bijvoorbeeld de functie van werkvoorbereider.

Meer informatie of aanmelden? 

Neem contact met ons op:

electric-ga063f8e68_1920.jpg

Verbind de juiste professional aan uw organisatie! De vraag naar vakbekwame jeugd- en gezinsprofessionals is groot, en neemt de komende jaren toe. Om als jeugdhulpverlener aan de slag te gaan is er een SKJ-registratie nodig. Door deze eis is het een grote uitdaging om gekwalificeerd personeel te vinden. Ondertussen zijn er veel enthousiaste maar (nog) niet gekwalificeerde professionals die heel graag in de jeugdhulpverlening willen werken. FastSwitch vakbekwame hbo Jeugd- en gezinsprofessional biedt een oplossing voor deze zij-instromers en voor organisaties die op zoek zijn naar jeugdhulpverleners. Het traject bestaat uit meerdere routes die iemand kan doorlopen, afhankelijk van opleidings- achtergrond of werkervaring.

Meer informatie of aanmelden? 

Neem contact met ons op:

FastSwitch hbo Jeugd- en gezinsprofessional

FastSwitch trajecten in ontwikkeling

Op dit moment ontwikkelen we onderstaande trajecten. Ben je geïnteresseerd om bij een van deze trajecten aan te sluiten? Hieronder vind je meer informatie per traject.

 • Incasso Specialist (informatie volgt)

Welke mogelijkheid zie jij?

Staat jouw traject hier niet tussen, maar zie je wel mogelijkheden? Laat dan je reactie achter via dit contactformulier. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op! 


FastSwitch voor werkgevers

FastSwitch levert zorgvuldig geselecteerde en gemotiveerde medewerkers, die:

 • Een kort en krachtig scholingsprogramma volgen;
 • Het selectietraject succesvol hebben afgerond waardoor de kans op een succesvolle match groot is en de kans op uitval klein; 
 • Werkervaring hebben en gemotiveerd zijn om te switchen naar een ander vakgebied; 
 • Direct inzetbaar zijn in de praktijk en nieuwe kennis en vaardigheden snel oppakken; 
 • Ondernemend en initiatiefrijk zijn; 
 • Een frisse blik hebben op jouw organisatie.

 • Je bent betrokken bij het definitieve wervingsprofiel en de sollicitatiegesprekken;
 • Je biedt een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor de duur van het omscholingstraject én een intentieverklaring voor een dienstverband na afronden van het scholingstraject. Die intentieverklaring wordt omgezet naar een dienstverband als de deelnemer het omscholingstraject bij Saxion succesvol afrondt;
 • Je biedt een passend salaris tijdens het opleidingstraject;
 • Je werkt de deelnemer in op de werkvloer;
 • Elk scholingstraject brengt kosten met zich mee, als werkgever vergoed je deze kosten. Er zijn verschillende subsidiemogelijkheden waar je als werkgever gebruik van kunt maken.

Voor werkgevers die op korte termijn goed opgeleide medewerkers zoeken en daarbij graag maatwerk krijgen én ontzorgd worden. Die bereid zijn te investeren en de waarde zien van gemotiveerde carrièreswitchers met een brede ervaring die zich willen omscholen. 

Lees hier alles over FastSwitch. Of neem contact met ons op via dit contactformulier. Wil je je aanmelden? Stuur ons dan een e-mail sales.sps@saxion.nl, of neem telefonisch contact met ons op via 088 - 019 1919. We horen graag van je!

Brian Gruppelaar Saxion FastSwitch

Ervaringsverhaal van een FastSwitch student

"Wees niet bang dat iets niet kan, want er zijn altijd meer mogelijkheden dan je denkt!"
Lees de ervaring van Brian

Meer nieuws over deeltijdonderwijs