2019-08-13_STT_op_CircuitAssen-15.jpg
Studentenleven

Coureurs Solar Team Twente onthuld op TT Circuit Assen

Leestijd Minuten

In Assen zijn dinsdagavond de vier coureurs van het Solar Team Twente gepresenteerd. Ook reed de nieuwe zonneauto RED E een aantal trainingsrondes op het TT circuit, ter voorbereiding op de kwalificatie voor de Bridgestone World Solar Challenge . Deze kwalificatie vindt plaats op 12 oktober in het Australische Darwin.

Het Solar Team Twente staat op 13 oktober aan de start van de prestigieuze Bridgestone World Solar Challenge in AustraliĆ« en legt tijdens de race ruim 3.000 kilometer af. De coureurs die daarvoor verantwoordelijk zijn, werden gisterenavond gepresenteerd: Mariska Bos, Arthur Kambartsumjan, Evert van der Hoek en Hidde de Vries hebben dit jaar de eer. 

Trainen

De coureurs moeten in oktober in topvorm zijn en trainen al een paar maanden om in shifts van drie uur de auto op de weg te kunnen houden, terwijl de temperaturen in de auto oplopen tot zo'n 50 graden. Ze mogen bovendien niet langer zijn dan 1,80 meter.

Australiƫ

Het Solar Team bestaat uit negentien studenten van Saxion en Universiteit Twente. In oktober reizen ze af naar AustraliĆ« met als doel om de Bridgestone World Solar Challenge te winnen en om aandacht te creeren voor de mogelijkheden van zonne-energie.  

Gerelateerde artikelen

Solar Team Twente windtunneltest RED E (Johan de Jong) Studentenleven

RED E zonneauto heeft de luchtweerstand van een colablikje

02 augustus 2019
Saxion start met nieuwe, unieke interieur- en branding opleiding in Deventer Onderwijs

Saxion start nieuwe interieur- en branding opleiding: Interior Brand Identity

25 april 2024
Richard Wielinga benoemd tot lid College van Bestuur Saxion Corporate

Richard Wielinga benoemd tot lid College van Bestuur Saxion