Livecast Tweede Kamerverkiezingen met debat tussen Pieter Omtzigt (CDA), Renske Leijten (SP) en Willeke Slingerland (lector Weerbare Democratie)
Corporate

Omtzigt (CDA) en Leijten (SP) bij Studium Generale in debat over vertrouwenskwesties

Leestijd Minuten

In een livecast praten CDA-politicus Pieter Omtzigt, SP-politica Renske Leijten en Saxion-lector Willeke Slingerland (lectoraat Weerbare Democratie) met elkaar over de staat van de verzorgingsstaat in het kader van de Tweede Kamerverkiezingen 2021. De livecast is onderdeel van het programma van Studium Generale Saxion.

Het gesprek vindt plaats aan de hand van drie grimmige kwesties. Twee hiervan worden aangedragen door de politici. De laatste is voorbereid bij de opleiding HBO Rechten. Welke grimmige kwesties gekozen zijn blijkt pas tijdens de livecast. Maar de organisatoren melden al wel dat bij elke kwestie het vertrouwen tussen burger en het openbaar bestuur in het geding is gekomen. Onder leiding van Richard Engelfriet praten de sprekers ook met het online publiek over mogelijke oplossingen.  

Over de livecast

Wil je erbij zijn? Maak dan woensdag 3 maart 15.00 uur een uurtje vrij in je agenda. Je hoeft je niet van te voren aan te melden en kan gewoon via de website van Studium Generale op de link naar de livecast klikken. Meer weten? Kijk dan even bij het event op onze website.

Weerbare Democratie

Dat Saxion-lector Willeke Slingerland gesprekspartner is bij deze livecast is logisch vanwege haar expertise op het gebied. Het Saxion lectoraat Weerbare Democratie, waar zij bij aangesloten is, richt zich op praktijkgericht onderzoek en onderwijs waarin het functioneren van de democratische rechtsstaat centraal staat. Zo doet Willeke onder meer onderzoek naar netwerkcorruptie en de kloof tussen burger en politiek.

Meer weten over de Tweede Kamerverkiezingen? Eerder deze week publiceerden we al een vooruitblik van Annemarie Walter, ook onderzoeker Weerbare Democratie, op de komende Tweede Kamerverkiezingen. Zij vertelde onder meer over de effecten van negatieve campagnevoering in Nederland en wat een kiezer doet wanneer partijen elkaar in de haren vliegen.

Gerelateerde artikelen

SaxMKB1.jpg Corporate

Saxion en MKB Deventer intensiveren samenwerking

23 september 2021
De eerste Health XR meetup: een terugblik Organisatie

De eerste Health XR meetup: een terugblik

16 september 2021
pexels Event

Health XR meetup