Saxion en GA Eagles tekenen contract
Corporate

Go Ahead Eagles werkt samen met studenten van Aventus en Saxion aan een duurzame ‘Adelaarshorst’

Leestijd Minuten

Go Ahead Eagles en Stichting Saxion zijn een duurzaam partnership met elkaar aangegaan. Vrijdag 24 juni ondertekenden Jan Willem van Dop (algemeen directeur Go Ahead Eagles) en Timo Kos (college van bestuur Saxion) een convenant om de samenwerking te bekrachtigen. Daarnaast presenteerden veertig studenten van Aventus en Saxion de resultaten van hun projecten rondom het duurzamer maken van het stadion de Adelaarshorst.

https://www.aventus.nl/dit-aventusVanuit diverse projecten gaan de twee partijen aan de slag om met de resultaten en uitkomsten van maatschappelijke meerwaarde te zijn voor de omgeving van Deventer. Op het gebied van duurzaamheid richt men zich op onderwerpen als klimaatadaptatie, energietransitie en circulair bouwen. Om resultaten op de doelen zoals hierboven beschreven te behalen, wordt een koppeling gemaakt met de buurt rondom de Adelaarshorst, (maatschappelijke) partijen en overheden.

Het stadion heeft – mede dankzij de studenten van Saxion en Aventus – de potentie om een regionaal en landelijk voorbeeldproject te zijn op het gebied van klimaatadaptatie, energietransitie en circulair bouwen.

Go Ahead Eagles heeft zich tot doel gesteld om een maatschappelijke bijdrage te leveren aan de directe omgeving van De Adelaarshorst

Jan Willem van Dop (directeur Go Ahead Eagles)

Duurzaam eredivisiewaardig

“Go Ahead Eagles heeft zich tot doel gesteld om een maatschappelijke bijdrage te leveren aan de directe omgeving van De Adelaarshorst” zegt Jan Willem van Dop. “Momenteel is het stadion nog verre van duurzaam terwijl in de wereld van nu het thema duurzaamheid van levensbelang is. Issues als CO2-neutraal willen zijn en inzet van natuurlijke warmtebronnen moeten dan ook worden toegepast om het stadion duurzaam eredivisiewaardig te maken. Alleen op die manier kan het zijn authentieke karakter behouden en ook technologisch up-to-date zijn.”  

Midden in de samenleving

“Voor Saxion is het erg belangrijk dat wij midden in de samenleving staan. Je komt bij ons niet alleen een hoger beroepsopleiding volgen maar ook een bijdrage leveren aan actuele vraagstukken bij bedrijven en instellingen uit de regio” zegt Timo Kos. “Onze studenten leiden we op tot professionals die met oog voor hun omgeving al tijdens hun studietijd bijdragen aan de maatschappelijke uitdagingen van vandaag en morgen, zoals duurzaamheid, circulariteit en inclusiviteit. Dat ze met en via Go Ahead Eagles hun kennis en energie al mogen inzetten voor echte projecten, vinden ze zelf ook vaak het leukst”.  

Aventus- en Saxion-studenten

De ondertekening van het convenant vond bij de Adelaarshorst plaats waar ook de eindpresentaties van studenten van Saxion en Aventus bezocht konden worden. Deze studenten zijn het afgelopen studiejaar bij Go Ahead Eagles bezig geweest met verschillende projecten om te komen tot een zo’n duurzaam mogelijk voetbalstadion. De projecten zijn mede in samenwerking met de diverse partners uit Stadscampus de Kien zoals Witteveen+Bos, Tauw en de gemeente Deventer uitgevoerd.

Gerelateerde artikelen

Anka Mulder Corporate

Anka Mulder benoemd als lid van de adviesraad voor wetenschap, technologie en innovatie (AWTI)

21 november 2022
Mareike-en-Frank-LI-(3-van-4).jpg Corporate

De dilemma’s van duurzaam ondernemen: ‘We hebben een hoop leuke verhalen te delen’

31 oktober 2022
Wijken.jpeg Onderzoek

Saxion wil met digitalisering van wijken de energietransitie soepel laten verlopen