Couleur Lokaal verzamelfoto podcastserie.jpg
Corporate

Podcast-serie Couleur Lokaal: in gesprek met de mensen van Saxion

Anne Hurenkamp
Anne Hurenkamp Leestijd Minuten

Op de drempel van de zomer sprak redacteur Anne Hurenkamp met studenten, oud-studenten en medewerkers van Saxion, op een plek die voor hen van betekenis is. Wie zijn zij? Hoe kijken zij in dit jubileumjaar naar 'hun' hogeschool? Hoe hebben zij Saxion kleur gegeven en wat nemen ze mee naar de wereld van morgen? Zeven persoonlijke, eerlijke en inspirerende gesprekken om het nieuwe schooljaar mee te beginnen. Luister naar het verhaal van...

Aflevering 1: Soufiane Mourabit

Hoe beland je als forensisch onderzoeker in de wereld van chocolade? Alumnus Soufiane Mourabit volgde zijn hart en maakt met zijn bedrijf Madaq de meest verfijnde bonbons, gebaseerd op de smaken uit zijn jeugd. Een verrassende keus, na zijn opleiding bij Saxion, of...toch niet? Hij vertelt er alles over in de eerste aflevering van 'Couleur Lokaal'.

Beluister via Spotify

Beluister via Apple Podcasts 

Couleur Lokaal_Soufiane Mourabit

Aflevering 2: Kirsty de Jong

Beluister de tweede aflevering van de podcastserie 'Couleur Lokaal', waarin Pabo-student Kirsty de Jong vanuit de bestuurskamer van Studievereniging Elucido vertelt hoe zij haar passie voor muziek in wil zetten om volgend jaar zoveel mogelijk kinderen een mooie basisschooltijd te bezorgen. En...hoe was het, om na de coronajaren, al haar medestudenten en docenten weer bij Saxion terug te zien? 

Beluister via Spotify

Beluister via Apple Podcasts

Couleur Lokaal - Kirsty de Jong

Aflevering 3: Frank Nijhof

Hij wilde zo snel mogelijk succesvol en rijk worden, vertelt student Frank Nijhof in de derde aflevering van de podcastserie 'Couleur Lokaal'. De School of Finance and International Business leek hem hét ideale pad naar succes. Maar hij veranderde van gedachten, toen hij tijdens zijn opleiding geïnspireerd raakte door de Sustainable Development Goals. Dus besloot Frank om het roer om te gooien.

Beluister via Spotify

Beluister via Apple Podcasts

Couleur Lokaal_Frank Nijhof

Aflevering 4: Nienke de Jong

Hoogzwanger, zittend achter het stuur van een vrachtwagen, reed oud-student Nienke de Jong de parkeerplaats van Saxion op, om voor de vierde aflevering van de podcastserie 'Couleur Lokaal' te vertellen over haar tijd bij onze hogeschool. Rebels was ze en, naar eigen zeggen, niet geschikt voor de opleiding SPH (Social Work). Wat ze wel was? Een ras-ondernemer, die met Icing Creatives succesvol verder bouwt aan haar droom. 

Beluister via Spotify

Beluister via Apple Podcasts

Couleur Lokaal_Nienke de Jong

Aflevering 5: Dion Wielens 

Hij kent werkelijk élk hoekje in 'De Glasbak', het markante Epy Drost-gebouw van Saxion in Enschede. Sterker nog, zonder ICT-beheerder Dion Wielens, had alles er vast heel anders uitgezien. In de vijfde aflevering van 'Couleur Lokaal' vertelt Dion over zijn rol bij Saxion. En die gaat niet alleen over ICT-beheer. De gedreven Dion wil graag dat iedereen bij Saxion gehoord en gezien wordt. Hoe? Dat legt hij graag zelf uit.

Beluister via Spotify

Beluister via Apple Podcasts

Couleur Lokaal_Dion Wielens

Aflevering 6: Danique Bos

Over doorzetten gesproken. In coronatijd besloot Danique Bos om, na haar mbo-studie tot schoonheidsspecialist, bij Saxion aan de opleiding Social Work te beginnen. Haar onzekerheid maakte al snel plaats voor blijdschap en trots. Er ging letterlijk en figuurlijk een wereld voor haar open. En....Danique is nog lang niet uitgestudeerd, zo vertelt ze in de zesde aflevering van de podcast 'Couleur Lokaal'.

Beluister via Spotify

Beluister via Apple Podcasts

Couleur Lokaal_Danique Bos

Aflevering 7: Bastiënne Bernasco (slot)

Ze vervulde vele rollen bij Saxion, maar het meest trots is ze op die van 'Green Ambassador', vertelt docent Bastiënne Bernasco. De prachtig gerenoveerde Nettenfabriek in Apeldoorn, is de plek waar ze redacteur Anne Hurenkamp ontvangt. Ze vond bij Saxion een baan waarmee ze iets kon én kan betekenen voor de wereld. En die blote voeten, op de dag van haar sollicitatiegesprek...? Daardoor dacht ze: "Ja, dit is een organisatie waar ik graag voor wil werken!" Luister naar de (voorlopig) laatste aflevering van de podcastserie 'Couleur Lokaal'.

Beluister via Spotify

Beluister via Apple Podcasts

Couleur Lokaal_Bastiënne Bernasco

Over Couleur Lokaal

Couleur Lokaal is een podcast-serie van de Dienst Marketing Communicatie die gemaakt werd ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van Saxion.

Coördinatie: Renate Bik
Interviews en montage: Anne Hurenkamp

Anne Hurenkamp

Anne Hurenkamp

Anne Hurenkamp is redacteur bij de Dienst Marketing en Communicatie van Saxion. Schrijven maakt haar gelukkig. Vooral als het om een persoonlijk portret of over onderzoek gaat. Als lezer, luisteraar, schrijver en podcaster gaat Anne ook graag op zoek naar mooie verhalen uit de geschiedenis van de popmuziek. In haar vrije tijd is ze bovendien boekenliefhebber en Beatlesblogger.

Gerelateerde artikelen

Stage Carlijn Boer.jpg Onderwijs

Carlijn mag tijdens haar stage alles zien en vragen: ‘Ik wil de wereld van veiligheid ontdekken’

02 december 2023
Onderwijs

Bewegend leren voor meer studentenwelzijn

30 november 2023
Harm Woertman Onderwijs

Harm verhuisde voor zijn stage-avontuur bij ABN AMRO naar een nieuwe stad