deeltijd hbo verpleegkunde saxion.jpg
Deeltijd

Meer dan alleen verplegen

 • Graad

  Bachelor, Maatwerktraject

 • Studiebelasting

  20 uren

 • Plaats

  Deventer, Enschede

 • Lesdagen

  Maandag in Enschede, dinsdag in Deventer (15.45 - 21.15 uur)

Als hbo-verpleegkundige ben je, naast zorgverlener, regisseur van het hele zorgproces. Je zorgt ervoor dat het zorgaanbod aansluit bij de behoeften van de zorgvrager. Je coördineert de inzet van andere zorgverleners en bent kartrekker op het gebied van kwaliteitszorg, innovatie en praktijkonderzoek. Klinisch redeneren is hierbij je basis: het inschatten van risico’s, vroegsignalering, probleemherkenning, interventie en monitoring in de verpleegkunde.
Deze studie is ook in Voltijd te volgen

Wat kun je straks?

 • Mensen helpen om gezond te blijven.
 • Kennis inzetten om complexe situaties op te lossen.
 • Je ontwikkelt een professionele, kritische werkhouding.

Startersinformatie

Wat je allemaal moet weten voordat je start met je opleiding.

Is dit de opleiding die je zoekt?

Schrijf je in voor 15 augustus als je start in september of voor 15 januari als je start in februari!

Direct aanmelden Bezoek de open avond

Vragen over studeren bij Saxion?

Tijdens je studie

Tijdens de verkorte opleiding Verpleegkunde (hbo-v) ontwikkel jij je tot een professional in de zorg. Je wordt een teamplayer, leert interdisciplinair werken, analyseert situaties en knelpunten binnen je eigen praktijkomgeving en ontwikkelt beroepsproducten die jouw organisatie direct kan gebruiken. Je denkt mee over beleid en gebruikt actuele ontwikkelingen en onderzoeksresultaten om de verpleegkundige zorg verder te professionaliseren.

hbo v duaal saxion.jpg

Bekijk de video over deze opleidingDE STUDIE IN EEN NOTENDOP

Toelatingseisen

Om te kunnen beginnen met de duale of deeltijdopleiding hbo-v, moet je voldoen aan de toelatingseisen. Kijk hier welke vooropleiding, welk profiel en welke vakken je nodig hebt om toegelaten te worden tot deze opleiding.

Meer over de toelatingseisen

Kosten

Voor een opleiding bij Saxion betaal je wettelijk collegegeld of instellingscollegegeld. Hoeveel collegegeld jij moet betalen hangt af jouw persoonlijke situatie. Het standaard wettelijke collegegeld voor 2022-2023 voor de deeltijdopleiding tot Verpleegkundige (hbo-v), bedraagt € 2.209. Eerstejaars betalen € 1.105.

Meer over (eventuele extra) kosten

Nieuws over deeltijdonderwijs

Studieadvies op maat

Spreekt de Verpleegkunde (hbo-v) deeltijdopleiding jou aan, maar ben je er nog niet zeker van of dit dé studie voor jou is? Meld je dan aan voor een Studieadvies op maat gesprek. We gaan met jou in gesprek over de inhoud van de opleiding, mogelijkheden en je kunt al je vragen stellen. Om goed voorbereid dit gesprek in te gaan raden we je aan om onze FAQ te lezen.

FAQ opleiding tot Verpleegkundige (hbo-v)

Doorstuderen?

Na het afronden van je opleiding Verpleegkunde (hbo-v), wil je je misschien verder verdiepen in de wereld van de gezondheidszorg en specialist worden binnen jouw werkgebied. Dat kan door bijvoorbeeld het volgen van de master Advanced Nursing Practice of Health Care & Social Work bij Saxion.

Bekijk hier alle masters Zorg & Welzijn bij Saxion

Studieadvies op maat aanvragen?

Klik hier

Gerelateerde opleidingen