Verpleegkundige in opleiding
Deeltijd

Meer dan alleen verplegen

 • Graad

  Bachelor, Duaal

 • Studiebelasting

  20 uren

 • Plaats

  Deventer, Enschede

 • Lesdagen

  Maandag in Enschede, dinsdag in Deventer (15.45 - 21.45 uur)

Het beroep van hbo-verpleegkundige houdt veel meer in dan alleen het verplegen en verzorgen van mensen. Je overlegt, adviseert en maakt afspraken over de benodigde verpleegkundige zorg waarvoor jij verantwoordelijk bent. Je doet dit samen met zorgverleners uit andere disciplines, binnen en buiten jouw instelling. Ten slotte houd je je bezig met voorlichting, begeleiding en rapportage, dit alles in nauwe samenspraak met de patiënt! Daarbij mag je de naasten van de patiënt niet uit het oog verliezen. Je staat voor je eigen vak. Dat betekent dat je de ontwikkelingen in het beroep bijhoudt en met je collega's bespreekt. Verder denk je op je eigen werkplek mee over verbeteringen van het verpleegbeleid. Je geeft je verpleegkundige zorg vanuit recente ontwikkelingen in het vak, je betrekt hierbij recent onderzoek. Je bent een professional die zijn eigen werk en dat van anderen voortdurend kritisch beschouwt.
Deze studie is ook in Voltijd te volgen

Wat kun je straks?

 • Je kunt direct aan de slag in alle werkvelden van de gezondheidszorg
 • In complexe en onvoorspelbare situaties kun je als regieverpleegkundige scherp analyseren en kennis combineren, waardoor je de beste oplossingen ontwikkelt in samenwerking met andere professionals
 • Je baseert je handelen op evidence based practice. Dat doe je vanuit een onderzoekende houding

Startersinformatie

Wat je allemaal moet weten voordat je start met je opleiding.

Is dit de opleiding die je zoekt?

Schrijf in je voor 15 januari als je start in februari of voor 15 augustus als je start in september!

Direct aanmelden

Vragen over studeren bij Saxion?

Tijdens je studie

Wil je graag met mensen werken en hen ondersteunen zodat zij de regie over hun eigen leven zo lang mogelijk kunnen houden? Ben je iemand die graag samenwerkt met andere zorg -en welzijnsprofessionals, die goed kan afstemmen en een teamplayer is? Wil je breed worden opgeleid? Help je anderen om gezond te blijven door preventieve activiteiten op te zetten en uit te voeren? En kun jij goed luisteren? Dan is de opleiding tot verpleegkundige (hbo-v) iets voor jou!

Verpleegkundigen in deeltijdopleiding bij Saxion

Toelatingseisen

Om te kunnen beginnen met de duale of deeltijdopleiding hbo-v, moet je voldoen aan de toelatingseisen. Kijk hier welke vooropleiding, welk profiel en welke vakken je nodig hebt om toegelaten te worden tot deze opleiding.

Meer over de toelatingseisen

Kosten

Voor een opleiding bij Saxion betaal je wettelijk collegegeld of instellingscollegegeld. Hoeveel collegegeld jij moet betalen hangt af jouw persoonlijke situatie.

Meer over (eventuele extra) kosten

Nieuws over deeltijdonderwijs


Carrièrekansen

Je beschikt over voldoende kennis en vaardigheden om als hbo-verpleegkundige te gaan werken. Je kunt aan de slag in alle sectoren binnen de gezondheidszorg. Je richt je nog steeds op de ziekte van de patiënt, maar je levert als kritische professional in je nieuwe rol ook een bijdrage aan de gezondheidszorg. Feit is dat het om mensenwerk gaat en dat is jouw passie. Je kunt ervoor kiezen om te blijven werken in de sector waar je nu werkt, maar je kunt er ook voor kiezen te gaan werken in een andere sector. Voor hbo-verpleegkundigen ziet de arbeidsmarkt er gunstig uit. Neem eens kijkje op de site van de beroepsvereniging Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland.

Doorstuderen?

Ga voor de masteropleiding 'Advanced Nursing Practice' of 'Health Care & Social Work'! Na het afronden van je opleiding tot Verpleegkundige (hbo-v), wil je je misschien verder verdiepen in de wereld van de gezondheidszorg en specialist worden binnen jouw werkgebied. Dat kan door het volgen van de master Advanced Nursing Practice of Health Care & Social Work bij Saxion.

Gerelateerde opleidingen