Verpleegkundige in opleiding
Deeltijd

Meer dan alleen verplegen

 • Graad

  Bachelor, Maatwerktraject

 • Studiebelasting

  20 uren

 • Plaats

  Deventer, Enschede

 • Lesdagen

  Maandag in Enschede, dinsdag in Deventer (15.45 - 21.15 uur)

Als hbo-verpleegkundige ben je, naast zorgverlener, regisseur van het hele zorgproces. Je zorgt ervoor dat het zorgaanbod aansluit bij de behoeften van de zorgvrager. Je coördineert de inzet van andere zorgverleners en bent kartrekker op het gebied van kwaliteitszorg, innovatie en praktijkonderzoek. Klinisch redeneren is hierbij je basis: het inschatten van risico’s, vroegsignalering, probleemherkenning, interventie en monitoring. 
Deze studie is ook in Voltijd te volgen

Wat kun je straks?

 • Mensen helpen om gezond te blijven.
 • Kennis inzetten om complexe situaties op te lossen.
 • Je ontwikkelt een professionele, kritische werkhouding.

Startersinformatie

Wat je allemaal moet weten voordat je start met je opleiding.

Is dit de opleiding die je zoekt?

Schrijf je in voor 15 januari als je start in februari of voor 1 mei als je start in september

Direct aanmelden

Vragen over studeren bij Saxion?

Tijdens je studie

Je ontwikkelt je als teamplayer, leert interdisciplinair werken, analyseert situaties en knelpunten binnen je eigen praktijkomgeving en ontwikkelt beroepsproducten die jouw organisatie direct kan gebruiken. Je denkt mee over beleid en gebruikt actuele ontwikkelingen en onderzoeksresultaten om de verpleegkundige zorg verder te professionaliseren.

Verpleegkundigen in deeltijdopleiding bij Saxion

Toelatingseisen

Om te kunnen beginnen met de duale of deeltijdopleiding hbo-v, moet je voldoen aan de toelatingseisen. Kijk hier welke vooropleiding, welk profiel en welke vakken je nodig hebt om toegelaten te worden tot deze opleiding.

Meer over de toelatingseisen

Kosten

Voor een opleiding bij Saxion betaal je wettelijk collegegeld of instellingscollegegeld. Hoeveel collegegeld jij moet betalen hangt af jouw persoonlijke situatie. Het standaard wettelijke collegegeld voor 2020-2021 voor de deeltijdopleiding tot Verpleegkundige (hbo-v), bedraagt € 2.143.

Meer over (eventuele extra) kosten

Nieuws over deeltijdonderwijs


Carrièrekansen

Je kunt als hbo-verpleegkundige aan de slag in alle sectoren binnen de gezondheidszorg. Daarnaast is er de mogelijkheid om je te specialiseren. Voor hbo-verpleegkundigen ziet de arbeidsmarkt er erg gunstig uit; er is veel kans op werk. Neem eens kijkje op de site van de beroepsvereniging Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland.

Doorstuderen?

Ga voor de masteropleiding 'Advanced Nursing Practice' of 'Health Care & Social Work'! Na het afronden van je opleiding tot Verpleegkundige (hbo-v), wil je je misschien verder verdiepen in de wereld van de gezondheidszorg en specialist worden binnen jouw werkgebied. Dat kan door het volgen van de master Advanced Nursing Practice of Health Care & Social Work bij Saxion.

Gerelateerde opleidingen