Fast Forward organiseerde in samenwerking met Orange8 het event ‘Leiderschap anno nu’.
Business

Leiderschap anno nu: ben jij een leider van vandaag en morgen?

Leestijd Minuten

Hoe speel je als leider in op een wereld die razendsnel verandert? Om dat voor elkaar te krijgen moet je het een en ander in huis hebben. Fast Forward organiseerde in samenwerking met Orange8 het event ‘Leiderschap anno nu’. Door workshops als ‘Maak van je team een eenheid’ en een lezing van Mirjam Spitholt wordt duidelijk welke skills absoluut niet mogen ontbreken als leider van vandaag en morgen.

Bart Nijhuis is oud trainee van Fast Forward en eigenaar van Orange8. Fast Forward koppelt ondernemingen aan talentvolle trainees. Volgens Bart houdt leiderschap vooral in dat je moedig moet zijn. Iedereen is een leider, want het gaat erom wie je bent. Eeke Olijve, winnaar Young Talent Award en eigenaar van Limesquare, zegt dat het belangrijk is om als leider jezelf te zijn en keuzes te maken. Als je geen keuzes maakt, kom je zeker niet verder.

Het gaat niet over jou

Wat zijn de ingrediënten voor een goede leider? Het is belangrijk om te weten dat het niet over jou gaat. Daar vergissen sommige leiders zich nog weleens in. Een leider laat mensen versteld staan van zichzelf. Jouw taak is om mensen op een positieve manier te beïnvloeden. Een goed leider is betrouwbaar, zet mensen in hun kracht, durft gesprekken aan te gaan en accepteert het als iets niet goed gaat. Uiteindelijk is het belangrijk om een team met elkaar te verbinden.

Fast Forward organiseerde in samenwerking met Orange8 het event ‘Leiderschap anno nu’.

Fast Forward organiseerde in samenwerking met Orange8 het event ‘Leiderschap anno nu’.

Maak van je team een eenheid

Hans Heyda gaf een van de workshops. Tijdens zijn sessie werd met elkaar besproken hoe een leider ervoor kan zorgen dat je écht een team wordt. Naast voor elkaar opkomen, kijken naar de dingen die goed gaan en iedereen in zijn eigen kracht laten staan, hamerde Hans vooral op de rolverdeling als leider. Als iemand anders beter is in een bepaalde taak, dan is het de kunst om als leider deze taak uit handen te geven.  

Gelukskundige Mirjam Spitholt over leiderschap en geluk

“Leiders hebben de neiging om alles ‘on-the-go’ te doen. Ze hebben het erg druk, maar soms moet je gewoon een stapje terug doen. Dit noem ik een ‘pitstop’. Ze zijn veel bezig met taken die ze moeten doen, maar denken nauwelijks na over wat succes is. Goede leiders hebben door wanneer zij succesvol zijn. Als je elke dag nadenkt over drie succesmomentjes die je die dag hebt meegemaakt, dan wordt je succes duidelijker en kijk je anders naar het leven. Wat je als leider uitstraalt, breng je over op anderen. Zo kun je je eigen wereld creëren. Als je alleen al elke dag denkt dat het je geluksdag is, dan is dat ook zo. Als leider is jouw energie erg belangrijk. Dus wil je gelijk of wil je geluk?”

DSC_0306.jpg DSC_0315.jpg DSC_0318.jpg DSC_0324.jpg DSC_0328.jpg DSC_0331.jpg DSC_0337.jpg Fast Forward organiseerde in samenwerking met Orange8 het event ‘Leiderschap anno nu’. DSC_0344.jpg DSC_0359.jpg DSC_0363.jpg DSC_0369.jpg DSC_0386.jpg DSC_0388.jpg DSC_0452.jpg DSC_0460.jpg

Bekijk alle foto's op Flickr.

Gerelateerde artikelen

Martin Bennink Onderzoek

'Wij halen het lab naar de plaats delict'

13 oktober 2020
Chemisch Technologie-alumnus Bo wint KNCV Gouden Spatel Studentenleven

Chemisch Technologie-alumnus Bo wint KNCV Gouden Spatel

12 oktober 2020
handen desinfecteren SaxionTV

Hoe ervaren Saxion-studenten de 1,5 meter en het dragen van mondkapjes?