voorbereiden-online-open-avond-saxion.jpeg
Open avond

Hoe kan je je het beste voorbereiden op een (online) open avond?

Malou Saxion.jpeg
Malou Willemsen - Warmerdam Leestijd Minuten

Onze (online) open avond komt er weer aan. Het is verstandig om je hier goed op voor te bereiden, zodat je over alle informatie beschikt om de juiste keuze te maken. En daar helpen we je graag bij!

Je bent klaar voor een nieuwe stap. Toch ben je nog zoekende wat er precies bij je past. Bij Saxion organiseren we daarom open avonden voor deeltijdonderwijs. Tijdens deze momenten geven we je alle informatie die jij nodig hebt om de juiste keuze te kunnen maken. Je kunt zelf kiezen of je de online variant bijwoont of ons bezoekt tijdens een open avond op locatie in Enschede of Deventer. Heb je je inmiddels aangemeld? Dan geven we je graag op voorhand wat handige tips zodat jij zo goed mogelijk voorbereid bent!

Een deeltijdopleiding vinden die écht bij je past

Voor de één is het kiezen van een studie een gemakkelijke opgave, terwijl de ander niet weet waar je moet beginnen. Of je nu nog geen idee hebt wat je wilt gaan studeren, je twijfelt tussen een aantal studies óf al een keuze hebt gemaakt; er zijn diverse manieren om de deeltijdopleiding te vinden die het beste bij jou past. In het artikel 'Hoe vind ik een deeltijdopleiding die bij me past' vertellen wij jou hoe en geven wij tips & tricks! Denk bijvoorbeeld aan een meeloopdag of een Studieadvies op maat-gesprek.

Je hebt je aangemeld voor een open avond: en nu?

Het is zover. Je bent aangemeld voor de open avonden. En dan? Hoe kun je je hier goed op voorbereiden, een online open avond? Hieronder geven we je graag een paar tips!  

Tip 1: Verdiep je in alle mogelijkheden van een deeltijdstudie

In deeltijd studeren: het heeft zo veel verschillende mogelijkheden. Kies bijvoorbeeld voor korte modulen die stapelbaar zijn tot hbo-diploma, een specifieke cursus, post-hbo’s of een complete Associatte degree, bachelor- of masteropleiding. Op deze pagina ontdek je alle mogelijkheden!

Tip 2: Voorlichtingsvideo’s checken en vragen voorbereiden

Bekijk de voorlichtingsvideo’s van jouw favoriete bachelors, masters of associate degrees. Ons YouTube-kanaal staat er vol mee! Check ook de video’s van onze locaties en waan je even bij Saxion. 

Heb je daarna nog steeds vragen? Schrijf ze op! Zo kun je ze later makkelijk terugvinden en aan een docent of student stellen.

Tip 3: Stel jouw favoriete programma samen 

Tijdens de (online) open avond zijn er voor alle deeltijdopleidingen momenten waarin je vragen kunt stellen aan docenten en studenten. Bekijk het programma om te zien hoe laat de livestream of fysieke voorlichting begint van de opleiding(en) waar jij meer over wilt weten.

Tip 4: Maak het je gemakkelijk en check de basics

Het voordeel van online open dag: dit kan vanuit je luie stoel! Zorg er wel voor dat je beschikt over een stabiele internetverbinding, en dat als je de livestreams bijwoont je camera en microfoon uit staan. Kom je naar onze fysieke open avond? Leuk! Check dan goed hoe je het beste naar Saxion kunt komen, en vergeet je QR code niet. Dit is namelijk je toegangsbewijs. Deze krijg je voor aanvang van de open avond via de mail. 

Tip 5: Lees ervaringen van deeltijdstudenten

In de oriëntatie fase kan het je helpen om te weten hoe andere deeltijdstudenten een studie (hebben) ervaren. Lees hier het verhaal van Liselotte, deeltijdstudent Psychologie. Of het verhaal van Kirsten, die naast werk aan de deeltijdstudie Bestuurskunde begon. Het inspirerende verhaal van Ellen mag je ook zeker niet missen. Ze volgde het Associate degree Pedagogisch Educatief Professional (Ad-PEP), en viel met haar afstudeeropdracht zelfs in de prijzen. Lees hier alle ervaringsverhalen van deeltijdstudenten. 

Tip 6: Houd je e-mail goed in de gaten

Heb je je aangemeld voor de (online) open avond? Houd dan je e-mail goed in de gaten. Via deze weg voorzien we je van alle benodigde én praktische informatie. Let op: als je de online open avond bijwoont, krijg je 15 minuten voor aanvang van de livestream een e-mail met een deelname link.

Meer informatie of vragen?

Wil jij meer informatie over de (online) open avond of heb je vragen? Bekijk dan onze open avond pagina.

Landing-OOA-focus.jpg

Bezoek onze open avond!

Meer weten over in deeltijd studeren? Kom dan naar onze open avond! Op dit moment kom je alles te weten over jouw favoriete opleiding(en), studeren in deeltijd én kun je vragen stellen aan de aanwezige docenten én studenten!

Meld je aan
Malou Saxion.jpeg

Malou Willemsen - Warmerdam

Malou is Contentspecialist bij de Dienst Marketing & Communicatie bij Saxion. Haar hobby is haar werk: het vertellen van leuke, boeiende en inspirerende verhalen in verschillende vormen. Verder is ze fan van hardlopen en koken. Haar mantra: less bitter, more glitter. 

Gerelateerde artikelen

Deeltijd studente met kop koffie op een bank Onderwijs

Welke deeltijd hbo-opleidingen zijn er?

15 februari 2024
Twee deeltijd studenten in techniek lab Onderwijs

Wat is het verschil tussen deeltijd en voltijd?

15 februari 2024
Master students Event

Online Master Event: doorstuderen na je bachelor