saxion-deventer-hires-36.jpg

Strategisch HRM

Het Lectoraat Strategisch HRM doet praktijkonderzoek naar het effectief en aantrekkelijk vormgeven van HR(D) praktijken die ervoor zorgen dat medewerkers meekomen met werk dat razendsnel in verandering is.

Strategisch HR(D) is in onze visie gericht op het beïnvloeden en sturen van het gedrag van medewerkers. Enerzijds met als gevolg dat medewerkers een groot aanpassingsvermogen ontwikkelen om mee te komen met veranderingen in werk. Anderzijds met als gevolg dat medewerkers in staat zijn bij te dragen aan de strategische doelen van de organisatie.

Het lectoraat is nauw verbonden met de opleiding Human Resource Management en verzorgt daarin diverse afstudeerkringen, hrm labs en toegepaste onderzoeksprojecten. Wij nodigen studenten, bedrijven en onderzoekers graag uit om te participeren in ons onderzoek. U kunt direct contact opnemen met Frank Alberink, coördinator van het lectoraat.

U kunt ons lectoraat volgen op LinkedIn en Researchgate. Bekijk ook de website van ons zusterlectoraat Human Capital in Smart Industry

Onderzoekslijnen

Aantrekkelijk en Strategisch HR

We doen onderzoek naar het vormgeven van uitgelijnde, effectieve en aantrekkelijke HR-praktijken. Met behulp van een serious game en simulatiemodel werken we met bedrijven aan het vormgeven van een uitgelijnd en effectief strategisch hr beleid. Met behulp van grootschalig onderzoek naar werkvoorkeuren, werken we met (technische) bedrijven aan het vormgeven van aantrekkelijke hr praktijken.

Samenwerking onderwijs en arbeidsmarkt

We doen in samenwerking met het Center of Expertise TechYourFuture onderzoek naar de verbetering van de aansluiting onderwijs en arbeidsmarkt. We onderzoeken veranderingen in de industriële werkrealiteit en de skills die dat vraagt van (toekomstige) technici. Bovendien doen we onderzoek naar de samenwerking tussen bedrijven en kennisinstellingen in hybride leeromgevingen en learning communities, waar leren, werken en innoveren in elkaar samensmelten.

Lifelong learning for a Smart World

We doen onderzoek naar het stimuleren van ontwikkeling van medewerkers om mee te komen in werk dat continu verandert door technologische ontwikkelingen. We organiseren hoe effectieve loopbaanbegeleiding (bijvoorbeeld loopbaanchecks) kan worden ingericht en de factoren die continu leren op de werkplek stimuleren en bestendigen (effectieve leer-werkarrangementen).

vrouw telefoon.jpeg

Wij nodigen studenten en bedrijven graag uit om te participeren in een van onze onderzoeksprojecten.

Voor studenten

Wij nodigen studenten graag uit om te participeren in één van onze onderzoeksprojecten. Veelal is dat in de vorm van een afstudeerproject maar in overleg met onze onderzoekers kan dat ook als onderdeel van de stage, minor of van een honours traject. Instromen is gedurende het hele studiejaar mogelijk. Wij horen het graag als je geïnteresseerd bent!

Voor bedrijven

Wij nodigen bedrijven graag uit om met ons aan de slag te gaan met het vormgeven van effectieve en aantrekkelijke hr(d) praktijken die uw medewerkers stimuleren om continu mee te bewegen met werk dat verandert door (technologische) ontwikkelingen. Wij kunnen u helpen met het vormgeven van hr praktijken, effectmetingen en/of maatwerktrajecten voor het ontwikkelen van uw personeel.

Publicaties

Nieuws van dit lectoraat

Events van dit lectoraat