Hbo elektrotechniek saxion - electrical and electronic engineering

​Ontwerp de technische systemen van de toekomst bij hbo Elektrotechniek

  • Bachelor (Voltijd)
  • 4 jaar
  • Enschede
  • Start in september

Bedenk jij na de opleiding Elektrotechniek elektrotechnische oplossingen voor de energietransitie, innovatieve elektronische apparaten die het leven beter maken of slimme software oplossingen voor alledaagse problemen? En wat te denken van een zelfsturende zonneauto? Met de hbo-opleiding Elektrotechniek ligt de wereld aan je voeten!

Deze studie is ook in Deeltijd te volgen
elektrotechniek opleiding saxion

Internationaal

Hbo Elektrotechniek staat internationaal hoog aangeschreven en trekt veel buitenlandse studenten. Je werkt samen met studenten van meer dan 25 andere nationaliteiten. Je kunt ook kiezen voor een volledig internationale klas bij de Engelstalige variant Electrical & Electronic Engineering.

studie elektrotechniek saxion

Optie Technische Informatica

Het eerste jaar van de opleiding Elektrotechniek en Technische Informatica (TI) is nagenoeg gelijk. Kom je erachter dat je het programmeren van technische systemen leuker vindt dan het werken met hardware? Dan kun je overstappen naar TI.

Meld je nu aan

Meld je uiterlijk 15 augustus aan via Studielink.nl

Direct aanmelden

Deze studie is er ook in het Engels

Electrical and Electronic Engineering

Proefstuderen

Kom jij ook (online) proefstuderen? Check dan hier de dagen waarop je deel kunt nemen!

Vragen over studeren bij Saxion?

Studenttevredenheid

Tijdens je studie Elektrotechniek

Bij de hbo-opleiding Elektrotechniek leer je hoe je micro-elektronica ontwerpt. Dat zijn bijvoorbeeld printplaten met micro controllers, en maak je gebruik van chips en batterijen in apparaten die je dagelijks gebruikt. Ook maak je kennis met duurzame energievraagstukken, automatisering en leer je hoe hardware geprogrammeerd moet worden. De opleiding biedt veel praktische modules en projecten aan.

Studie-inhoud
Elektrotechniek hbo saxion

Bekijk de video over deze opleidingDE STUDIE elektrotechniek IN EEN NOTENDOP

Nieuws van de opleiding Elektrotechniek

Mogelijkheden na je opleiding Elektrotechniek

Als Elektrotechnisch ingenieur kun je aan de slag bij een groot aantal bedrijven. Van kleine engineering bedrijven tot grote multinationals in de industrie, ontwikkelbedrijven of nutsbedrijven. Met een diploma Elektrotechniek ligt de wereld aan je voeten.

Jouw toekomst
opleiding elektricien saxion
Elektrotechniek hbo saxion

Het allermooiste is om een lange tijd bezig te zijn met een project en vervolgens iets te creëren of aan te passen zoals jij het hebt verzonnen.

Lees de ervaring Alle ervaringen

Gerelateerde opleidingen