Startersinformatie

Welkom, nieuwe student bij de opleiding Elektrotechniek van de academie Life Science, Engineering & Design (LED) van Saxion! We zijn blij dat je voor deze opleiding hebt gekozen en wensen je veel succes met je studie. Op deze pagina vind je alles over de start van het studiejaar 2020-2021.

Tijdens de introductie hoor je in welke klas je zit en laten we je zien hoe je je lesrooster via Xedule kunt opzoeken.   

Lestijden & vakanties
Al nieuwsgierig naar de lestijden en vakanties bij Saxion? Die check je hier!

Mijn Saxion

Op MijnSaxion.nl vind je alle programma’s die je nodig hebt voor jouw studie bij Saxion. Zo vind je op MijnSaxion onder andere: 

  • je rooster en roosterwijzigingen;
  • informatie over toetsen;
  • je laatste e-mails, cijfers en mededelingen uit Bison en Blackboard;
  • wie-is-wie: makkelijk een docent of medestudent zoeken;
  • informatie over je opleiding en alle voorzieningen van Saxion 
  • urgente meldingen en (opleidings)nieuws.

Kortom, alles wat je nodig hebt! In de app Weten & Regelen vind je jouw opleidingsinformatie en handige informatie over alle voorzieningen van Saxion. Je komt bij Weten & Regelen via 'Snel naar' of 'Mijn apps' op de homepage van MijnSaxion. 

Bekijk de instructievideo

Bekijk de boekenlijst. Je kunt de boeken via diverse kanalen bestellen. Sommige boeken zijn bijvoorbeeld ook 2e-hands te verkrijgen. Let dan wel even goed op of je de juiste versie/ editie bestelt. We raden je aan om de boeken voor het eerste kwartiel nu alvast te bestellen. Via Studystore.nl krijg je 5% korting op je boeken als Saxion student. 

Laptopvereisten 

Voor je opleiding heb je een laptop nodig. Een gemiddelde laptop voldoet zolang er Windows 10 op gedraaid kan worden.  

De introductie van de opleiding is op maandag 24, dinsdag 25 en woensdag 26 augustus! Deze intro is bedoeld om de academie, opleiding en medestudenten beter te leren kennen en wordt georganiseerd in samenwerking met Studievereniging WATT.  Vanwege de coronamaatregelen is de intro online. Zodra het programma definitief is, ontvang je deze informatie per mail van mevrouw Paulien Smit. 

Saxion introductie

Saxion-festivalterrein, daar wil je (online) bij zijn!
De introductie vindt dit jaar plaats op ons eigen online festivalterrein! Huh, online?! Jazeker! Het was natuurlijk even schakelen om in deze bizarre tijden een introductieweek mogelijk te maken. Maar geloof ons, we gaan je echt verrassen!  

Programma 
Ga er maar goed voor zitten en zorg dat je  wifiverbinding  top is. Bekijk hier het programma! Hier vind je de activiteiten die gepland staan tijdens de online introductie.  

Het programma is een globale planning. Houd dit goed in de gaten, want er komen binnenkort updates over de specifieke tijden! Je kan natuurlijk ook op eigen initiatief 'rondlopen' op het festivalterrein :-). 

Check regelmatig je Saxion-mail
Om op de hoogte te blijven van updates en belangrijke informatie, raden we je aan om regelmatig te checken of je mail hebt op je Saxion-account. Zo voorkom je dat je belangrijke informatie van je opleiding mist.

Heb je vragen over de opleiding of over de introductie van de opleiding? Dan kun je contact opnemen met:

Paulien Smit
E-mail: p.g.smit@saxion.nl 
Telefoon: 088-0196015 
Kamer: W2.28

Heb je vragen over de inschrijving van je opleiding of je inlogaccount, neem contact op met het Servicepoint van Saxion.

Wil je contact opnemen met onze academie LED. Dat kan via:

Studenten tijdens HOI Saxion in Enschede

De Saxion Introductie: leer je nieuwe studiegenoten en de stad kennen tijdens de introductieweek!

Check alle info