3 studenten werken samen aan een project

Frisse blik op jouw opdracht? Doe mee aan de International Project Week. Maar liefst 150 studententeams van technische en economische opleidingen werken een week lang aan projecten van bedrijven die aansluiten bij beide disciplines.

Dit jaar vindt de International Projectweek plaats van ma 5 t/m vr 9 februari 2024. Ook vo-scholieren mogen zich hiervoor aanmelden. Dit is voor hen namelijk de kans om kennis te maken met diverse (technische) opleidingen binnen Saxion en te werken met studenten van over de hele wereld.

Hoe werkt het?

Gedurende een week buigen studenten zich over projecten van bedrijven. Ze doen dit samen met leerlingen van middelbare scholen en gast-studenten van internationale hogescholen en universiteiten. Per opdracht worden twee of drie studententeams ingezet.
De kosten om een opdracht in te dienen zijn € 750. Voor non-profit bedrijven en startups gelden andere tarieven. Neem hiervoor contact op met de organisatie.

Doe jij mee aan de projectweek?

Ben je op zoek naar frisse ideeën en initiatieven voor je vraagstukken? Of wil je een compleet nieuw concept laten uitwerken? Laat studenten hier interdisciplinair mee aan de slag gaan! Daarnaast kom je tijdens de afsluitende markt in contact met ruim 1.200 studenten; de toekomst van jouw bedrijf.

Aanmelden

Read about the International Project Week in English

Read it here!

Ieder projectweekteam bestaat uit studenten uit alle jaren van verschillende opleidingen. Door deze gevarieerde mix van ervaringsniveaus en economische (met name technische bedrijfskunde en bedrijfseconomie) en technische disciplines, inspireren de teamleden elkaar en komen met verrassende invalshoeken. De projectleider is een zeer gedreven ambitieuze student, vaak uit het laatste jaar van zijn of haar opleiding. Hij of zij stuurt het team aan en onderhoudt contact met het bedrijf dat de opdracht aanlevert.

De teams bestaande uit economische en technische disciplines, buigen zich de hele week over de opdracht, in samenspraak met de opdrachtgever. Per opdracht zetten we twee teams in. Zo blijft het spannend om te zien hoe verschillend de oplossingen zijn die de interdisciplinaire teams aandragen voor dezelfde probleemstelling.
En met klinkend resultaat: de meeste oplossingen zijn voor de opdrachtgever concreet bruikbaar of bieden inspiratie voor vernieuwing of optimalisatie. Tijdens de afsluitende markt op een centrale locatie in Saxion, kiest de vakjury de winnende oplossing.

Deelnemende opleidingen

Door de interdisciplinaire samenwerking tussen economische en technische studenten én collega’s van buitenlandse hogescholen en universiteiten, krijgt deze week een internationaal karakter. Onze studenten werken zo samen met collega’s met uiteenlopend expertises en achtergronden, net zoals ze dat later zullen doen. Dit sluit mooi aan op de vele internationaal gerichte opdrachten waarmee we tijdens onze projectweek over de Nederlandse grenzen kijken.

Je hebt per project twee of drie interdisciplinaire studententeams ter beschikking die met verschillende oplossingen komen. Naast de resultaten biedt de projectweek aan de participerende bedrijven een unieke kans: op informele manier samenwerken met onze technische en economische studenten. Zij zijn immers de werknemers en werkgevers van de toekomst!

Centrale markt op vrijdag

Tijdens de afsluiting op vrijdagmiddag staat jouw bedrijf samen met de studenten bij heel Saxion in de schijnwerpers!

Ook dit jaar wordt er een award beschikbaar gesteld door Saxion Centrum voor Ondernemerschap

De groepsprijs van Saxion Centrum voor Ondernemerschap (€ 500 voor de groep) ging in 2023 naar:

 • Berdal Rubber en Plastics bv.

De Technical Awards gingen naar:

 • University of Twente, Uzin Utz en Aqua+ Sprinklersystemen

Daarnaast zal ook dit jaar opnieuw de 'Onmeunig Circulair Design Award' ter waarde van €501 worden uitgereikt.

Globale planning
De projectweek start op maandag. Dan presenteer je als bedrijf de inhoudelijke opdracht aan de studentengroep(en). De groepen gaan vervolgens de hele week hard aan het werk om een concept of oplossing te bedenken. Op vrijdag presenteren alle groepen de resultaten aan het betreffende bedrijf. Daarnaast is het mogelijk tijdens de afsluitende markt de resultaten te zien van alle projectgroepen.

Contact met de groepen
Contact met de projectgroepen loopt via de projectleider van de groep. De projectleider maakt voorafgaand aan de projectweek een afspraak om zich voor te stellen en de opdracht te bespreken. Bij vragen of extra benodigde informatie kan de projectleider gedurende de week contact zoeken.

Na het aanmelden van de opdracht neemt de organisatie van de projectweek contact. Zodra alles bekend is volgt het programma met locaties en tijden.

Een greep uit de vele bedrijven die al meewerk(t)en aan onze projectweek:

 • Aqua+ Sprinklerystemen B.V.
 • Bronkhorst High-Tech. B.V.
 • Demcon
 • Eaton Industries (Netherlands) B.V.
 • Gooskens Hout Groep
 • Green Team Twente
 • Ketting Techniek Nederland BV
 • Mitsubishi Chemical Advanced Materials
 • Nijhuis Industries
 • Orion Beton B.V
 • Rosen
 • Safan
 • Schmitz Cargobull AG
 • Stork Thermec
 • TCPM Ingenieurs & Adviseurs
 • Themans
 • TT-Engineering
 • University of Twente
 • Uzin Utz Nederland

Contact

Ed Schreuter

Ed Schreuter

Projectleider International Project Week

06 - 2091 6956