International Project Week

Frisse blik op jouw opdracht? Doe mee aan de International Project Week. Maar liefst 150 studententeams van technische en economische opleidingen werken aan projecten van bedrijven die aansluiten bij beide disciplines. Wanneer? Van maandag 31 januari tot en met vrijdag 4 februari 2022!

Read about the International Project Week in English

Read it here!

Gedurende een week buigen studenten zich over projecten van bedrijven. Ze doen dit samen met leerlingen van middelbare scholen en gast-studenten van internationale hogescholen en universiteiten. Per opdracht worden twee of drie studententeams ingezet.

Gezocht: projectopdrachten

Ben je op zoek naar frisse ideeën en initiatieven voor je vraagstukken? Of wil je een compleet nieuw concept laten uitwerken? Laat studenten hier interdisciplinair mee aan de slag gaan! Daarnaast kom je tijdens de afsluitende markt in contact met ruim 1.200 studenten; de toekomst van jouw bedrijf.
De kosten om een opdracht in te dienen zijn € 750,-. Voor non-profit bedrijven en startups gelden andere tarieven. Neem hiervoor contact op met de organisatie.

Meewerken aan de Project Week?

Op zoek naar frisse ideeën en initiatieven voor jouw vraagstukken? Of wil je een compleet nieuw concept laten uitwerken? Laat studenten hier interdisciplinair mee aan de slag gaan!

Meld je opdracht aan

Ieder projectweekteam bestaat uit studenten uit alle jaren van verschillende opleidingen. Door deze gevarieerde mix van ervaringsniveaus en economische (met name technische bedrijfskunde en bedrijfseconomie) en technische disciplines, inspireren de teamleden elkaar en komen met verrassende invalshoeken. De projectleider is een zeer gedreven ambitieuze student, vaak uit het laatste jaar van zijn of haar opleiding. Hij of zij stuurt het team aan en onderhoudt contact met het bedrijf dat de opdracht aanlevert.

De teams bestaande uit economische en technische disciplines, buigen zich de hele week over de opdracht, in samenspraak met de opdrachtgever. Per opdracht zetten we twee teams in. Zo blijft het spannend om te zien hoe verschillend de oplossingen zijn die de interdisciplinaire teams aandragen voor dezelfde probleemstelling.
En met klinkend resultaat: de meeste oplossingen zijn voor de opdrachtgever concreet bruikbaar of bieden inspiratie voor vernieuwing of optimalisatie. Tijdens de afsluitende markt op een centrale locatie in Saxion, kiest de vakjury de winnende oplossing.

Deelnemende opleidingen

Door de interdisciplinaire samenwerking tussen economische en technische studenten én collega’s van buitenlandse hogescholen en universiteiten, krijgt deze week een internationaal karakter. Onze studenten werken zo samen met collega’s met uiteenlopend expertise en achtergronden, net zoals ze dat later zullen doen. Dit sluit mooi aan op de vele internationaal gerichte opdrachten waarmee we tijdens onze projectweek over de Nederlandse grenzen kijken.

Je hebt per project twee of drie interdisciplinaire studententeams ter beschikking die met verschillende oplossingen komen. Naast de resultaten biedt de projectweek aan de participerende bedrijven een unieke kans: op informele manier samenwerken met onze technische en economische studenten. Zij zijn immers de werknemers en werkgevers van de toekomst!

Centrale markt op vrijdag

Tijdens de centrale markt op vrijdagmiddag staat jouw bedrijf samen met de studenten bij heel Saxion in de schijnwerpers!

Ook dit jaar zijn er projectweekprijzen en belonen we het meest innovatieve en ondernemende team met de Serendipity Award. Een extra prijs, mogelijk gemaakt door Saxion Centrum voor Ondernemerschap. Daarnaast worden er drie projecten geselecteerd die doorgaan naar het Saxion Smart Solutions Semester. Hier werkt een projectgroep 5 maanden verder aan de (vervolg)opdracht.

>> 'Record aantal internationals bij projectweek'
>> 'Infuus-ophangsysteem wint Serendipity Award 2018'

Globale planning
De projectweek start op maandag in het Wilminktheater. Na deze aftrap presenteer je als bedrijf de inhoudelijke opdracht aan de studentengroep(en). De groepen gaan vervolgens de hele week hard aan het werk om een concept of oplossing te bedenken. Op vrijdag presenteren alle groepen de resultaten aan het betreffende bedrijf. Daarnaast is er een afsluitende markt, waarbij het mogelijk is de resultaten te zien van alle projectgroepen.

Contact met de groepen
Contact met de projectgroepen loopt via de projectleider van de groep. De projectleider maakt voorafgaand aan de projectweek een afspraak om zich voor te stellen en de opdracht te bespreken. Bij vragen of extra benodigde informatie kan de projectleider gedurende de week contact zoeken.

Na het aanmelden van de opdracht neemt de organisatie van de projectweek contact. Zodra alles bekend is volgt het programma met locaties en tijden.

Een greep uit de vele bedrijven die al meewerk(t)en aan onze projectweek:

 • Apollo Vredestein
 • Bronkhorst High-Tech
 • DEMCON
 • Flexxolutions
 • Grolsch
 • Koninklijke Auping bv
 • Philips Lightning
 • het Roessingh
 • Safan
 • Selo
 • Senata Technologies Holland
 • Stork Thermeq
 • TC Project Management
 • Tech Nikkels
 • Thales
 • TT-engineering
 • UMC Utrecht
 • Villeroy & Boch Wellness
 • Veiligheidsregio Twente
 • Voortman Automatisering
 • Wila.

Contact

Niek van Toor

Niek van Toor

Projectleider International Project Week

+31 6 2884 8168