Lego Education Innovation Studio

LEGO Education Innovation Studio

In de Saxion LEGO Education Innovation Studio (Saxion Legostudio in het kort) maken kinderen van 8 tot en met 14 kennis met techniek. Met leuke, technische workshops willen we hen op jonge leeftijd enthousiast maken voor natuurwetenschap en technologie.

Onze LEGO-lessen zijn ontwikkeld door docenten van de pabo. Zij leggen de nadruk op onderzoekend en ontwerpend leren met materialen van LEGO Education. De Saxion Legostudio is een onderdeel van het Programma Bètatechniek: hét aanspreekpunt binnen en buiten Saxion voor de promotie van techniek en techniekonderwijs.

Download de brochure van LEGO Education Innovation Studio.
Onderzoeksrapport "Leren denken met je handen"

Nieuws van de LEGO Education Innovation Studio

Techniek in het leerplan

Veel basisscholen vragen zich af hoe ze technieklessen kunnen opnemen in hun leerplan. Saxion Legostudio past helemaal in de School van de Toekomst, waarin techniek en wetenschap vanaf 2020 een vast onderdeel moet worden. Met Saxion Legostudio kunnen scholen voldoen aan de afspraken die zijn gemaakt in het Nationaal Techniekpact 2020.

Workshops voor kinderen

Onder schooltijd kunnen klassen op afspraak de Saxion Legostudio bezoeken om workshops te volgen. Scholen hebben de keuze uit bestaande of op maat gemaakte workshops. Er zijn workshops ontwikkeld voor groep vijf en zes, zeven en acht en voor de eerste en tweede klas van het voortgezet onderwijs.

Workshops voor leraren

Wil je de Saxion Legostudio aanbieden aan je klassen? Dan mogen de docenten zelf als eerste een workshop volgen. Zo weten ze precies wat ze kunnen verwachten wanneer hun klas meedoet. Onze workshops passen helemaal in het leerplan. Via het KWTO is zelfs subsidie mogelijk voor het op maat maken van workshops.

Sponsoren

Bij Saxion Legostudio zijn we altijd op zoek naar extra sponsoren. Samen kunnen we ervoor zorgen dat we met de LEGO Education Innovation Studio kinderen blijven motiveren voor techniek. En dat we onszelf kunnen blijven vernieuwen. Wil je hieraan bijdragen? Bel ons dan op 088 - 019 1936 of stuur een mail naar bètatechniek@saxion.nl.

Samenwerking

Programma Bètatechniek werkt voor Saxion LEGO Education Innovation intensief samen met:

Mees Wijnen - Programmadirecteur Bètatechniek

Mees Wijnen

Programmadirecteur Bètatechniek

088 - 019 1936
Jeff de Ruyter

Jeff de Ruyter, ing. MMI

Projectleider

088 - 019 1936
geen foto beschikbaar

Esther Zanderink

LEGO Education Innovation Studio

088 - 019 5916
Karen Engelbertink

Karen Engelbertink

Managementassistente LEGO Education Innovation Studio

088 - 019 1936
geen foto beschikbaar

Stacy Overduin

LEGO Education Innovation Studio

088 - 019 3619
Lisa Meijerink

Lisa Meijerink

LEGO Education Innovation Studio