Startersinformatie

Het is bijna zover. Binnenkort start je met je deeltijd opleiding. Op deze pagina vind je alle belangrijke informatie die je moet weten om goed van start te gaan.

Je persoonlijke rooster is vanaf begin februari te vinden op MijnSaxion (de portal van Saxion). Ga naar MijnSaxion.nl en meld je aan met de inloggegevens die je ontvangen hebt van Saxion bij je aanmelding. Je rooster kun je rechts onder het kopje ‘Mijn agenda’ zien.

Heb je problemen met inloggen? Ga dan naar account.saxion.nl.
Wil je meer weten over MijnSaxion? Bekijk de instructievideo.

De lesbijeenkomsten van Saxion Parttime School (SPS) vinden plaats op de dinsdag in Deventer op onderstaande tijden:

  • 15:45 – 17:15 uur: eerste tijdsblok
  • 17:15 – 18:00 uur: pauze
  • 18:00 – 19:30 uur: tweede tijdsblok
  • 19:30 – 19:45 uur: pauze
  • 19:45 – 21:15 uur: derde tijdsblok

Let op: vanwege de corona-situatie organiseren we binnen SPS hybride-onderwijs. Dit betekent dat een deel van de groep bij Saxion in een lokaal deelneemt aan de les en een deel online op afstand meedoet. Afhankelijk van de RIVM maatregelen laten we je tijdig weten of je de lessen online of fysiek kan volgen.

Heb je vragen over de wijze waarop het onderwijs plaatsvindt, neem dan contact op met de front-office van Saxion Parttime School via 088 – 019 1919 of via parttimeschool@saxion.nl.

Saxion werkt met een jaarplanning met schoolvakanties. Bekijk hier de jaarplanning van studiejaar 2020-2021.

De boekenlijst voor jouw opleiding voor het studiejaar 2020-2021 kun je vinden op www.studystore.nl. Bij de keuze voor instelling kies je gelijk voor Saxion Parttime School. Bespreek in het studieadvies op maat gesprek je studieroute. Je weet dan met welke modulen je gaat beginnen. Als je al een studieadvies op maat gesprek gehad hebt en je weet nog niet welke modulen je in het eerste kwartiel gaat volgen, neem dan contact op met degene met wie je het gesprek gevoerd hebt. 

Wij adviseren om je boeken per kwartiel te bestellen en niet voor het hele studiejaar.

Tijdens je studie maak je gebruik van de online leeromgeving Blackboard. Daarvoor is het handig om een laptop of tablet mee te nemen naar de lesbijeenkomsten. Een korte uitleg van de online leeromgeving Blackboard vind je in deze video. Mocht je meer uitleg willen over Blackboard, dan kun je kun je op donderdagmiddag 4 februari de online Blackboardtraining volgen tussen 16.00 - 17.00 uur. Je ontvangt op jouw studentenmail een aparte mail met informatie over hoe je deze sessie kunt bijwonen. Na afloop van de sessie is er de mogelijkheid tot het stellen van vragen.

 

Voordat je gaat beginnen met de deeltijdopleiding voer je een gesprek met een studiecoach van je opleiding. In dit gesprek informeren we je nader over de opzet en inhoud van de opleiding. We bespreken je vooropleiding, werkervaring en motivatie voor de opleiding. Ook wordt gekeken of je beschikt over een relevante praktijkomgeving om de beroepsproducten voor de opleiding op te kunnen stellen. Het resultaat van het gesprek is een advies over de match met de door jou gekozen opleiding.

In het studieadvies-op-maat-gesprek wordt tevens de studieroute voor het gehele studiejaar besproken en bepaal je samen met de studiecoach de te volgen modulen voor de eerste kwartielen.

Heb je dit gesprek nog niet gevoerd, dan wordt er na je aanmelding in studielink contact met je opgenomen om een gesprek in te plannen. 

Heb je vragen over de studieadvies-op-maat-gesprekken? Mail dan naar spsstudieadvies@saxion.nl.

Vanwege de corona-situatie zijn wij bij Saxion natuurlijk ook gebonden aan de RIVM-maatregelen. Onze informatiebijeenkomst wordt daarom in kleinere groepen georganiseerd zodat we 1,5 meter afstand van elkaar kunnen houden. De veiligheid blijft hierdoor gewaarborgd. Mocht het zo zijn dat, vanwege de dan geldende RIVM-maatregelen en het Saxionbeleid, de informatiebijeenkomsten niet fysiek in het Saxion gebouw kunnen doorgaan, dan informeren we je hier tijdig over. De informatiebijeenkomst zal dan online plaatsvinden. 

Op maandag en dinsdag zijn de front-office en ICT-support van Saxion Parttime School van 08:30 – 20:00 uur bereikbaar. Van woensdag t/m vrijdag zijn de front-office en ICT-support van 08:30 – 17:00 uur bereikbaar.

Front-office SPS
Voor organisatorische vragen kun je contact opnemen met de front-office van SPS.

Telefoonnummer: 088 - 019 1919
E-mailadres: parttimeschool@saxion.nl

ICT-Support
Voor vragen over de digitale leeromgeving Blackboard kun je ICT-Support benaderen.

Telefoonnummer: 088 – 019 11 30
E-mailadres: ictsupport.sps@saxion.nl

Servicepoint
Voor vragen over je inschrijving, toelating of de betaling van het collegegeld kun je contact opnemen met het Servicepoint.

Telefoonnummer: 088 - 019 3000
E-mailadres: servicepoint@saxion.nl

Locaties