Startersinformatie

Het is bijna zover. Binnenkort start je met je associate degree Bouwkunde. Op deze pagina vind je alle belangrijke informatie die je moet weten om goed van start te gaan.

Vanaf eind augustus 2021 is je persoonlijke rooster te vinden op MijnSaxion (de portal van Saxion). Ga naar MijnSaxion.nl en meld je aan met de inloggegevens die je ontvangen hebt van Saxion bij je aanmelding. Je rooster kun je rechts onder het kopje ‘Mijn agenda’ zien. Heb je problemen met inloggen? Ga dan naar account.saxion.nl.

Wil je meer weten over MijnSaxion? Bekijk hier de instructievideo.

De lesbijeenkomsten van Saxion Parttime School (SPS) vinden plaats op de maandag in Enschede op onderstaande tijden:

15:45 – 17:15 uur: eerste tijdsblok
17:15 – 18:00 uur: pauze
18:00 – 19:30 uur: tweede tijdsblok
19:30 – 19:45 uur: pauze
19:45 – 21:15 uur: derde tijdsblok

Je volgt de lessen fysiek op Saxion. Mocht het zo zijn dat de RIVM-maatregelen worden aangescherpt en dit gevolgen heeft voor het volgen van lessen op Saxion, dan laten we je dit tijdig weten.

Heb je vragen over de wijze waarop het onderwijs plaatsvindt, neem dan contact op met de front-office van Saxion Parttime School via 088 019 – 1919 of via parttimeschool@saxion.nl.

Saxion werkt met een jaarplanning met schoolvakanties. Bekijk hier de jaarplanning van studiejaar 2021-2022.

De boekenlijst voor jouw opleiding voor het studiejaar 2021-2022 kun je vinden op www.studystore.nl. Bij de keuze voor instelling kies je gelijk voor Saxion Parttime School. De boekenlijsten verschijnen eind juni/ begin juli op www.studystore.nl.

Bespreek in het studieadvies op maat gesprek je studieroute. Je weet dan met welke modulen je gaat beginnen. Als je al een studieadvies op maat gesprek gehad hebt en je weet nog niet welke modulen je in het eerste kwartiel gaat volgen, neem dan contact op met degene met wie je het gesprek gevoerd hebt.

Wij adviseren om je boeken per kwartiel te bestellen en niet voor het hele studiejaar.

Op donderdag 26 augustus aanstaande organiseren we tussen 17:00 – 22:00 uur een informatiebijeenkomst in kleinere groepen op Saxion. In verband met de nog geldende coronamaatregelen, word je daarvoor ingedeeld in ‘shifts’ en ben je tussen 17:00 – 22:00 uur maximaal twee uur bij Saxion aanwezig. Meer informatie hierover ontvang je nog.

Tijdens je studie maak je gebruik van de online leeromgeving Blackboard. Om optimaal gebruik te kunnen maken van de mogelijkheden van Blackboard, is het handig om een laptop of tablet mee te nemen naar de lesbijeenkomsten. Een korte uitleg van de online leeromgeving Blackboard vind je in deze video.

Wil je meer uitleg over Blackboard? Dan kun je in de introductieweek deelnemen aan een Blackboardtraining (deze training is optioneel en online). Deze vindt plaats op woensdag 25 augustus van 16:00 - 17:00 uur. Op de dag zelf kun je onderstaande link gebruiken om de training te volgen. 

>> Volg hier de training

Voordat je gaat beginnen met de deeltijdopleiding, voer je een gesprek met een studiecoach van je opleiding. In dit gesprek informeren we je over de opzet en inhoud van de opleiding. We bespreken je vooropleiding, werkervaring en je motivatie voor de opleiding. Ook kijken we of je beschikt over een relevante praktijkomgeving. Deze praktijkomgeving is nodig om de beroepsproducten voor de opleiding je volgt, samen te stellen. Het resultaat van het studieadvies op maat gesprek is een persoonlijk opleidingsadvies over de match met de door jou gekozen opleiding.

In het studieadvies op maat gesprek bespreken we ook de studieroute voor het gehele studiejaar besproken en samen met de studiecoach bepaal je welke modulen je gaat volgen in de eerste kwartielen.

Heb je nog geen studieadvies op maat gesprek gehad? Dan wordt er ná je aanmelding in studielink contact met je opgenomen en een gesprek ingepland. 

Heb je vragen over de studieadvies op maat gesprekken? Mail dan naar spsstudieadvies@saxion.nl.

Op maandag en dinsdag zijn de front-office en ICT-support van Saxion Parttime School van 08:30 – 20:00 uur bereikbaar. Van woensdag t/m vrijdag zijn de front-office en ICT-support van 08:30 – 17:00 uur bereikbaar. 

Front-office SPS
Voor organisatorische vragen kun je contact opnemen met de front-office van SPS. 

ICT Support
Voor vragen over de digitale leeromgeving Blackboard kun je ICT Support benaderen. 

Servicepoint 
Voor vragen over je inschrijving, toelating of de betaling van het collegegeld kun je contact opnemen met het Servicepoint.