Startersinformatie

Het is bijna zover. Binnenkort start je met je deeltijdopleiding. Op deze pagina vind je alle belangrijke informatie die je moet weten om goed van start te gaan.

Vanaf eind januari 2022 is je persoonlijke rooster te vinden op MijnSaxion (de portal van Saxion). Ga naar MijnSaxion.nl en meld je aan met de inloggegevens die je ontvangen hebt van Saxion bij je aanmelding. Je rooster vind je rechts onder het kopje ‘Mijn agenda’. Heb je problemen met inloggen? Ga dan naar account.saxion.nl.

Wil je meer weten over MijnSaxion? Bekijk hier de instructievideo.

De lesbijeenkomsten van Saxion Parttime School (SPS) vinden plaats op de maandag in Enschede op onderstaande tijden:

  • 15:45 – 17:15 uur: eerste tijdsblok
  • 17:15 – 18:00 uur: pauze
  • 18:00 – 19:30 uur: tweede tijdsblok
  • 19:30 – 19:45 uur: pauze
  • 19:45 – 21:15 uur: derde tijdsblok

Je volgt de lessen fysiek op Saxion. Heb je vragen over de wijze waarop het onderwijs plaatsvindt, neem dan contact op met de front-office van Saxion Parttime School via 088 019 – 1919 of via parttimeschool@saxion.nl.

Saxion werkt met een jaarplanning met schoolvakanties. Bekijk hier de jaarplanning van studiejaar 2022-2023.

Je kunt de boeken via diverse kanalen bestellen. Sommige boeken zijn bijvoorbeeld ook tweedehands te verkrijgen. Let dan wel even goed op of je de juiste versie/ editie bestelt.

Studystore is per direct gestopt.  De boekenlijst voor jouw opleiding voor het studiejaar 2022-2023 kun je nog wel bekijken op www.studystore.nl. Bij de keuze voor instelling kies je voor Saxion Parttime School. Boeken bestellen is niet meer mogelijk.

Bespreek in het studieadvies op maat gesprek je studieroute. Je weet dan met welke modulen je gaat beginnen. Als je al een studieadvies op maat gesprek gehad hebt en je weet nog niet welke modulen je in het eerste kwartiel gaat volgen, neem dan contact op met degene met wie je het gesprek gevoerd hebt.

Wij adviseren om je boeken per kwartiel te bestellen en niet voor het hele studiejaar.

Op maandag 6 februari organiseren we een introductie op de hoofdlocatie van Saxion. Tijdens deze introductie krijg je informatie over de opzet en de onderwijssystemen en maak je kennis met je medestudenten en de opleidingscoördinator.

De introductie ziet er als volgt uit:

  • 17:15 - 18:00 uur: ontvangst in de centrale hal met broodjes en drinken
  • 18:00 - 19:00 uur: uiteen per opleiding in een lokaal (lokaalindeling hoor je t.z.t.)
  • 19:00 - 19:45 uur: borrel in de centrale hal

Tijdens je studie maak je gebruik van de online leeromgeving Blackboard. Om optimaal gebruik te kunnen maken van de mogelijkheden van Blackboard, is het handig om een laptop of tablet mee te nemen naar de lesbijeenkomsten. Een korte uitleg van de online leeromgeving Blackboard vind je in deze video.

Wil je meer uitleg over Blackboard? Dan kun je deelnemen aan een Blackboardtraining (deze training is optioneel en online). Deze vindt plaats op woensdag 8 februari van 16.00 – 17:00 uur. Op de dag zelf kun je onderstaande link gebruiken om de training te volgen. 

Volg hier de training.

Voordat je gaat beginnen met de deeltijdopleiding, voer je een gesprek met een studiecoach van je opleiding. In dit gesprek informeren we je over de opzet en de inhoud van de opleiding. We bespreken je vooropleiding, werkervaring en je motivatie voor de opleiding. Ook kijken we of je beschikt over een relevante praktijkomgeving. Deze praktijkomgeving is nodig om de beroepsproducten samen te stellen voor de opleiding die je wilt gaan volgen. Het resultaat van het studieadvies op maat gesprek is een persoonlijk opleidingsadvies over de match met de door jou gekozen opleiding.

In het studieadvies op maat gesprek wordt ook de studieroute voor het gehele studiejaar besproken en samen met de studiecoach bepaal je welke modulen je gaat volgen in de eerste kwartielen.

Je dient je via Studielink aan te melden voor de opleiding die je wilt gaan volgen. Let daarbij op dat je je portal tijdig voltooit zodat we je aanmelding op tijd kunnen verwerken.

Het is een voorwaarde om voor de start van je studie een studieadvies op maat gesprek te hebben gevoerd. We vragen je daarom zo snel mogelijk je CV en een korte toelichting op je motivatie en werkomgeving per e-mail te sturen naar spsstudieadviesopmaat@saxion.nl. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op. De gesprekken vinden plaats via Microsoft Teams.

Heb je vragen over de studieadvies op maat gesprekken? Mail dan naar: spsstudieadviesopmaat@saxion.nl.

Op maandag en dinsdag zijn de front-office en ICT-support van Saxion Parttime School van 08:30 – 20:00 uur bereikbaar. Van woensdag t/m vrijdag zijn de front-office en ICT-support van 08:30 – 17:00 uur bereikbaar.

Front-office SPS
Voor organisatorische vragen kun je contact opnemen met de front-office van SPS:

ICT-support
Voor vragen over de digitale leeromgeving Blackboard kun je ICT-support benaderen:

Servicepoint 
Voor vragen over je inschrijving, toelating of de betaling van het collegegeld kun je contact opnemen met het Servicepoint:

Succesvol studeren

Praktische informatie

(Online) studeren