Startersinformatie

Binnenkort start je met de Lerarenopleiding Basisonderwijs (pabo) deeltijd. Je bent van harte welkom! Op deze pagina vind je alle informatie over de start in september 2021, in Deventer.

De klassenindeling en het rooster voor de eerste week krijg je op de introductie-avond.

Lestijden en vakantie

Al nieuwsgierig naar de lestijden en vakanties bij Saxion? Die check je hier!

MijnSaxion
Op MijnSaxion.nl vind je alle programma’s die je nodig hebt voor jouw studie bij Saxion. Zo vind je op MijnSaxion onder andere: 

  • je rooster en roosterwijzigingen;
  • informatie over toetsen;
  • je laatste e-mails, cijfers en mededelingen uit Bison en Blackboard;
  • wie-is-wie: makkelijk een docent of medestudent zoeken;
  • informatie over je opleiding en alle voorzieningen van Saxion 
  • urgente meldingen en (opleidings)nieuws.

Kortom, alles wat je nodig hebt! In de app Weten & Regelen vind je jouw opleidingsinformatie en handige informatie over alle voorzieningen van Saxion. Je komt bij Weten & Regelen via 'Snel naar' of 'Mijn apps' op de homepage van MijnSaxion. 

MijnSaxion Studenten app
Met de nieuwe MijnSaxion Studenten app kun je op ieder moment van de dag je actuele les- en toetsrooster checken op je telefoon. Is er een roosterwijziging? Dan ontvang je een notificatie. Download de app nu in de store!

Bekijk de instructievideo

Download hier de boekenlijst voor je studie (PDF).
Toelichting:  V is Verplicht, A is Aanbevolen.

Je kunt bij veel titels kiezen voor een gedrukte uitgave of een e-book. Op de lijst staan de ISBN-nummers (bestelnummers) van de gedrukte boeken. 

Tips: 

  • Je kunt boeken bestellen bij verschillende leveranciers; veel Saxion-studenten bestellen bij www.Studystore.nl 

  • Let bij aanschaf van een tweedehands exemplaar op de juiste druk; overleg bij twijfel met de docent.   

  • Let bij ‘tweedehands’ ook op of daar een toegangscode tot een online studiehulp bij zit en of die code nog bruikbaar is.  

  • Digitale studieboeken kun je aanschaffen via http://Bookshelf.nl/.  

Let op: Digitale boeken zijn niet tweedehands te koop of te verkopen. In sommige gevallen kun je het e-book niet downloaden maar krijg je een toegangslicentie voor de website, voor een bepaalde periode. Bijvoorbeeld voor de duur van je hele studie. Realiseer je dat je voor gebruik van digitale boeken dus altijd toegang nodig hebt tot internet. 

Introductie en start onderwijs

De introductieavond vindt plaats op donderdag 26 augustus 2021 van 18.00 tot 20.00 uur. Op deze avond maak je kennis met je medestudenten, teamleider deeltijd en je studieloopbaanbegeleider en wordt er praktische informatie gegeven over de studie waaronder o.a. het rooster. Mis de introductie niet!   

De lessen starten op maandag 30 augustus 2021.   

Stage 
De pabo zorgt voor stageplaatsen voor alle eerstejaars studenten.  Van de stageadministratie hoor je via de mail wat je stageplek is. 

Netwerk 
Saxion beschikt over een draadloos netwerk. Met een daarvoor geschikte laptop, tablet of smartphone kun je overal in het gebouw inloggen en gebruikmaken van internet. Ook vind je op veel plaatsen oplaadpunten voor je accu, waaronder het studielandschap op de vierde verdieping: de ontmoetingsplek voor pabostudenten en docenten. 

Rekencursus  
Voordat de opleiding begint kun je meedoen aan de rekencursus. De cursus wordt online gegeven. De toetsen worden in Deventer of in Enschede in een computerlokaal afgenomen.  

Je kunt kiezen uit de cursus rekenen/wiskunde met CITO-toets of alleen de CITO-toets. Deze toets moet je in het eerste studiejaar halen. Als je aan het eind van de rekencursus de toets haalt hoef je die toets in het eerste leerjaar niet meer te halen. Haal je de toets niet tijdens de rekencursus? Dan heb je nog drie kansen om deze alsnog tijdens het eerste jaar te halen. De ervaringen van studenten met de rekencursus zijn heel positief. Je richt je gedurende een week op de leerstof en je kunt je goed voorbereiden op de toets aan het eind van de week.  

Meer informatie over de rekencursus en een opgaveformulier vind je hier.

Voor aanvang van de studie word je uitgenodigd om deel te nemen aan een Meet & Greet. Hier maak je kennis met medestudenten en de opleiding. Je ontvangt een mail met informatie over het aanmelden voor een bijeenkomst.

Heb je vragen?
Neem contact op met: 

Of bel met de frontoffice: 088 - 019 3658.  

Wil je meer lezen over het beroep leraar basisonderwijs en hoe de opleiding eruit ziet? Ga naar de opleidingspagina van de pabo in Deventer.