Startersinformatie

Binnenkort start je met de Lerarenopleiding Basisonderwijs (pabo) deeltijd. Je bent van harte welkom! Op deze pagina vind je alle informatie over je start bij de pabo in Deventer.

De klassenindeling en het rooster voor de eerste week krijg je op de introductie-avond.

Lestijden en vakantie

Al nieuwsgierig naar de lestijden en vakanties bij Saxion? Die check je hier!

MijnSaxion
Op MijnSaxion.nl vind je alle programma’s die je nodig hebt voor jouw studie bij Saxion. Zo vind je op MijnSaxion onder andere: 

  • je rooster en roosterwijzigingen;
  • informatie over toetsen;
  • je laatste e-mails, cijfers en mededelingen uit Bison en Blackboard;
  • wie-is-wie: makkelijk een docent of medestudent zoeken;
  • informatie over je opleiding en alle voorzieningen van Saxion 
  • urgente meldingen en (opleidings)nieuws.

Kortom, alles wat je nodig hebt! In de app Weten & Regelen vind je jouw opleidingsinformatie en handige informatie over alle voorzieningen van Saxion. Je komt bij Weten & Regelen via 'Snel naar' of 'Mijn apps' op de homepage van MijnSaxion. 

MijnSaxion Studenten app
Met de nieuwe MijnSaxion Studenten app kun je op ieder moment van de dag je actuele les- en toetsrooster checken op je telefoon. Is er een roosterwijziging? Dan ontvang je een notificatie. Download de app nu in de store!

Bekijk de instructievideo

Bekijk hier de boekenlijst.

Je kunt bij veel titels kiezen voor een gedrukte uitgave of een e-book. Op de lijst staan de ISBN-nummers (bestelnummers) van de gedrukte boeken.

Tips:

  • Je kunt boeken bestellen bij verschillende leveranciers; veel Saxion-studenten bestellen bij Studystore.nl
  • Let bij aanschaf van een tweedehands exemplaar op de juiste druk; overleg bij twijfel met de docent.  
  • Let bij ‘tweedehands’ ook op of daar een toegangscode tot een online studiehulp bij zit en of die code nog bruikbaar is.
  • Digitale studieboeken kun je aanschaffen via Bookshelf.nl.

Let op: Digitale boeken zijn niet tweedehands te koop of te verkopen. Soms kun je het e-book niet downloaden maar krijg je een toegangslicentie voor de website, voor een bepaalde periode. Bijvoorbeeld voor de duur van je hele studie. Realiseer je dat je voor het gebruik van digitale boeken dus altijd toegang nodig hebt tot internet.

De introductieavond vindt plaats op donderdag 9 februari 2023 van 18.00 tot 20.00 uur. Op deze avond maak je kennis met je medestudenten, teamleider deeltijd, studievoortgangscoördinator en je studieloopbaanbegeleider en wordt er praktische informatie gegeven over de studie waaronder o.a. het rooster. Mis de introductie niet!

De lessen starten op maandag 13 februari 2023 om 8.30 uur. 

Stage 
De pabo zorgt voor stageplaatsen voor alle eerstejaars studenten.  Van de stageadministratie hoor je via de mail wat je stageplek is. 

Netwerk 
Saxion beschikt over een draadloos netwerk. Met een daarvoor geschikte laptop, tablet of smartphone kun je overal in het gebouw inloggen en gebruikmaken van internet. Ook vind je op veel plaatsen oplaadpunten voor je accu, waaronder het studielandschap op de vierde verdieping: de ontmoetingsplek voor pabostudenten en docenten. 

Start jij met de Lerarenopleiding Basisonderwijs (Pabo) bij Saxion? Dan nodigen we je uit voor een Meet & Greet per mail.

Tijdens de Meet & Greet maak je kennis met toekomstige medestudenten, huidige studenten en je nieuwe docenten. Het is een relaxte en gezellige manier om alvast meer te horen over het onderwijsprogramma. Zo weet je zeker dat je straks op de goede plek zit. Een goed begin is het halve werk!

Heb je vragen?
Neem contact op met: 

Of bel en/of mail  met de frontoffice:

Wil je meer lezen over het beroep leraar basisonderwijs en hoe de opleiding eruit ziet? Ga naar de opleidingspagina van de pabo in Deventer.

Succesvol studeren

Praktische informatie

(Online) studeren