Startersinformatie

Binnenkort start je met de Lerarenopleiding Basisonderwijs (pabo) deeltijd! Je bent van harte welkom! Op deze website kun je alle informatie vinden over de start in september 2020.

De klassenindeling en het rooster voor de eerste week krijg je op de introductie-avond. 

Lestijden en vakantie

Al nieuwsgierig naar de lestijden en vakanties bij Saxion? Die check je hier!

Mijn Saxion

Op MijnSaxion.nl vind je alle programma’s die je nodig hebt voor jouw studie bij Saxion. Zo vind je op MijnSaxion onder andere: 

  • je rooster en roosterwijzigingen;
  • informatie over toetsen;
  • je laatste e-mails, cijfers en mededelingen uit Bison en Blackboard;
  • wie-is-wie: makkelijk een docent of medestudent zoeken;
  • informatie over je opleiding en alle voorzieningen van Saxion 
  • urgente meldingen en (opleidings)nieuws.

Kortom, alles wat je nodig hebt! In de app Weten & Regelen vind je jouw opleidingsinformatie en handige informatie over alle voorzieningen van Saxion. Je komt bij Weten & Regelen via 'Snel naar' of 'Mijn apps' op de homepage van MijnSaxion. 

Bekijk de instructievideo

Download hier de boekenlijst voor je studie.
Toelichting:  V is Verplicht, A is Aanbevolen.

Je kunt bij veel titels kiezen voor een gedrukte uitgave of een e-book. Op de lijst staan de ISBN-nummers (bestelnummers) van de gedrukte boeken. 

Tips: 

  • Je kunt boeken bestellen bij verschillende leveranciers; veel Saxionstudenten bestellen bij www.studystore.nl 

  • Let bij aanschaf van een tweedehands exemplaar op de juiste druk; overleg bij twijfel met de docent.   

  • Let bij ‘tweedehands’ ook op of daar een toegangscode tot een online studiehulp bij zit en of die code nog bruikbaar is.  

  • Digitale studieboeken kun je aanschaffen via http://bookshelf.nl/.  

Let op: Digitale boeken zijn niet tweedehands te koop of te verkopen. In sommige gevallen kun je het e-book niet downloaden maar krijg je een toegangslicentie voor de website, voor een bepaalde periode. Bijvoorbeeld voor de duur van je hele studie. Realiseer je dat je voor gebruik van digitale boeken dus altijd toegang nodig hebt tot internet. 

Stage 
De pabo zorgt voor stageplaatsen voor alle eerstejaars studenten.  Van de stageadministratie hoor je na aanvang van je studie via de mail  wat je stageplek is. 

Netwerk 
Saxion beschikt over een draadloos netwerk. Met een daarvoor geschikte laptop, tablet of smartphone kun je overal in het gebouw inloggen en gebruikmaken van internet. Ook vind je op veel plaatsen oplaadpunten voor je accu, waaronder het studielandschap op de 4e verdieping: de ontmoetingsplek voor pabostudenten en docenten. 

De introductieavond vindt plaats op donderdag 27 augustus van 18.00 tot 20.00 uur. Hoe deze avond er uit komt te zien krijg je nog te horen. Op dit moment is dat nog niet helemaal duidelijk in verband met de Corona maatregelen. Op deze avond maak je kennis met je medestudenten, teamleider deeltijd en je studieloopbaanbegeleider en wordt er praktische informatie gegeven over de studie. Het lesrooster van de eerste week krijg je dan ook te horen of wordt uitgedeeld. Mis de introductie niet!   

De lessen starten op maandag 31 augustus.

Heb je vragen?
Neem gerust contact op met: 

Of bel ons secretariaat: 088 - 019 3658 .
 
Wil je meer lezen over het beroep leraar basisonderwijs en hoe de opleiding eruit ziet? Ga naar de opleidingswebsite van pabo Deventer. 

Voor havisten en mbo’ers gelden aanvullende toelatingseisen voor de pabo. Wie niet aan de eisen voldoet moet toelatingstoetsen maken voor aardrijkskunde, geschiedenis en/of natuur & techniek. De pabo biedt de mogelijkheid tot het volgen van online cursussen van een week ter voorbereiding op één of meer vakken. Lees meer over de cursussen en geef je op! 

Meer informatie over de cursussen vind je op goedvoorbereidnaardepabo.nl.

Voordat de opleiding begint kun je ook meedoen aan de rekencursus. Deze rekencursus wordt online gegeven.

Je kunt kiezen uit de cursus rekenen/wiskunde met Wiscat-toets of alleen de Wiscat-toets. Deze toets moet je in het eerste studiejaar halen. Als je aan het eind van de rekencursus de toets haalt hoef je die toets in het eerste leerjaar niet meer te halen. Haal je de toets niet aan het einde van de rekencursus? Dan heb je nog drie kansen om deze alsnog tijdens het eerste jaar te halen. De ervaringen van studenten met de rekencursus zijn heel positief. Je richt je gedurende een week op de leerstof en je kunt  goed voorbereiden op de toets aan het eind van de week.

Lees meer over de rekencursus

Voor aanvang kan iedere student deelnemen aan een Meet & Greet. Meer informatie over de Meet & Greet vind je hier.