Startersinformatie

Het is bijna zover. Binnenkort start je met je deeltijd opleiding. Op deze pagina vind je alle belangrijke informatie die je moet weten om goed van start te gaan.

Je persoonlijke rooster is vanaf eind augustus 2020 te vinden op MijnSaxion (de portal van Saxion). Ga naar MijnSaxion.nl en meld je aan met de inloggegevens die je ontvangen hebt van Saxion bij je aanmelding. Je rooster kun je rechts onder het kopje ‘Mijn agenda’ zien.

Heb je problemen met inloggen? Ga dan naar account.saxion.nl.
Wil je meer weten over MijnSaxion? Bekijk de instructievideo

De lesbijeenkomsten van Saxion Parttime School (SPS) vinden plaats op de maandag in Enschede op onderstaande tijden:

  • 15:45 – 17:15 uur: eerste tijdsblok
  • 17:15 – 18:00 uur: pauze
  • 18:00 – 19:30 uur: tweede tijdsblok
  • 19:30 – 19:45 uur: pauze
  • 19:45 – 21:15 uur: derde tijdsblok

Saxion werkt met een jaarplanning met schoolvakanties. Bekijk hier de jaarplanning van studiejaar 2020-2021.

Let op: vanwege de coronacrisis vinden de lesbijeenkomsten zowel online als fysiek plaats. Je kan er ook voor kiezen om de eerste periode (kwartiel 1) alle lessen online te volgen. Heb je vragen over de wijze waarop het onderwijs in september plaatsvindt, neem dan contact op met de front office van Saxion Parttime School via 088 - 019 1919 of via parttimeschool@saxion.nl.

De boekenlijst voor jouw opleiding voor het studiejaar 2020-2021 kun je vinden op www.studystore.nl. Bij de keuze voor instelling kies je gelijk voor Saxion Parttime School. De boekenlijsten verschijnen eind juni/begin juli op www.studystore.nl.
Bespreek in het studieadvies op maat gesprek je studieroute. Je weet dan met welke modulen je gaat beginnen. Als je al een studieadvies op maat gesprek gehad hebt en je weet nog niet welke modulen je in het eerste kwartiel gaat volgen, neem dan contact op met degene met wie je het gesprek gevoerd hebt. 

Wij adviseren om je boeken per kwartiel te bestellen en niet voor het hele studiejaar.

BSL
Bij het volgen van deze opleiding heb je ook een BSL-licentie nodig. 
Hieronder kun je één van de BSL-licenties aanschaffen. Je bepaalt zelf voor hoeveel maanden je de BSL-licentie wilt aanschaffen:

Blackboard
Tijdens je studie maak je gebruik van een online leeromgeving Blackboard. Daarvoor is het handig om een laptop of tablet mee te nemen naar de lesbijeenkomsten. Een korte uitleg van de online leeromgeving Blackboard vind je in deze video.

Mocht je meer uitleg willen over Blackboard dan kun je in de introductieweek deelnemen aan een blackboardtraining (deze training is optioneel en online). Te zijner tijd wordt hier nog bekend gemaakt wanneer deze online training plaatsvindt en hoe je hiervoor kan aanmelden, zodat we weten op hoeveel mensen we kunnen rekenen.

Voordat je gaat beginnen met de deeltijdopleiding voer je een gesprek met een studiecoach van je opleiding. In dit gesprek informeren we je nader over de opzet en inhoud van de opleiding. We bespreken je vooropleiding, werkervaring en motivatie voor de opleiding. Ook wordt gekeken of je beschikt over een relevante praktijkomgeving om de beroepsproducten voor de opleiding op te kunnen stellen. Het resultaat van het gesprek is een advies over de match met de door jou gekozen opleiding.

In het studieadvies-op-maat-gesprek wordt tevens de studieroute voor het gehele studiejaar besproken en bepaal je samen met de studiecoach de te volgen modulen voor de eerste kwartielen.

Heb je dit gesprek nog niet gevoerd, dan wordt er na je aanmelding in studielink contact met je opgenomen om een gesprek in te plannen. 

Heb je vragen over de studieadvies-op-maat-gesprekken? Mail dan naar spsstudieadvies@saxion.nl.

Vanwege de coronacrisis ziet het introductieprogramma er anders uit. We willen je tijdens de introductieweek (week van 24-08-2020 t/m 28-08-2020) graag kennis laten maken met de opleidingscoördinator of de studiecoach van de opleiding die je gaat volgen. Uiteraard in een vorm die past binnen de momenteel geldende RIVM-normen en –richtlijnen. Nadere informatie hierover volgt. Heb je vragen over de wijze van het onderwijs of de opleidingsintroductie, neem dan contact op met de front office van SPS via 088 - 019 1919 of via parttimeschool@saxion.nl.

De front office en ICT Support van Saxion Parttime School zijn maandag t/m vrijdag van 8:30 – 17:00 uur bereikbaar. In de periode van maandag 20 juli tot en met vrijdag 14 augustus zijn we bereikbaar tussen 9:00 – 12:00 uur. Vanaf 17 augustus zijn de front office en ICT Support weer van 8:30-17:00 uur bereikbaar.

Front office SPS
Voor organisatorische vragen kun je contact opnemen met de front office van SPS. 
Telefoonnummer: 088 - 019 1919
E-mailadres: parttimeschool@saxion.nl 

ICT Support
Voor vragen over de digitale leeromgeving Blackboard kun je ICT Support benaderen. 

Telefoonnummer: 088 – 019 1130
E-mailadres: ictsupport.sps@saxion.nl 

Servicepoint 
Voor vragen over je inschrijving, toelating of de betaling van het collegegeld kun je contact opnemen met het Servicepoint.

Telefoonnummer: 088 - 019 3000
E-mailadres: servicepoint@saxion.nl 

Locaties