IMG_0470.jpg
Studentenleven

Twee winnaars tijdens International Project Week 2020

Tom Wassink
Tom Wassink Leestijd Minuten

Voor het eerst in de historie van de International Project Week hebben twee groepen de eerste prijs ontvangen. De vakjury, bestaande uit vertegenwoordigers van topbedrijven uit de regio, verkoos een verwisselbaar batterijpakket en een gadget dat helpt bij de studiekeuze als beste concepten.

Het eerste winnende team bedacht voor Electric Super Bike Twente een verwisselbaar batterijpakket dat snel verwijderd en teruggeplaatst kan worden. Dit om de pitstoptijd te verkorten. De tweede winnaar ontwierp in opdracht van de opleiding Technische Informatica een prototype van een soort Tinder voor studenten en opleidingen, waarbij de student na een aantal vragen met behulp van balletjes te horen krijgt welke studie bij hem past.

Interdisciplinair samenwerken

Tijdens de International Project Week werken ongeveer 160 studententeams van de opleidingen Chemie, Chemische Technologie, Elektrotechniek, Industrieel Product Ontwerpen, Mechatronica, Technische Bedrijfskunde, Technische Informatica, Technische Natuurkunde en Werktuigbouwkunde aan projecten voor bedrijven. Ze doen dit samen met leerlingen van middelbare scholen en gaststudenten van internationale hogescholen en universiteiten. Ruim 1100 studenten werken interdisciplinair samen aan opdrachten van organisaties uit Nederland en het grensgebied van de hogeschool. Alle deelnemers presenteerden hun resultaten tijdens de ‘Projectweek Fair’.

Tom Wassink

Tom Wassink

Met een journalistieke en een marketingachtergrond is Tom Wassink als online redacteur bij de Dienst Marketing en Communicatie altijd op zoek naar een verhaal. In zijn vrije tijd houdt hij zich, zowel binnen als buiten de lijnen, vooral bezig met sport en dan in het bijzonder met voetbal.

Gerelateerde artikelen

Aria Paul van den Beukel Onderzoek

Arie Paul van den Beukel nieuwe lector Industrial Design

21 juli 2021
Yessie liep traineeship bij Saxion-lectoraat Mechatronica: ‘Een absolute meerwaarde’ Studentenleven

Yessie liep traineeship bij Saxion-lectoraat Mechatronica: ‘Een absolute meerwaarde’

20 juli 2021
Robotics Master.jpg Onderwijs

Met bedrijfsleven ontwikkelde master Robotics Systems Engineering leidt op voor ‘coolste baan ooit’