Carrierestap Saxion deeltijdstudie
Onderwijs

Ben jij klaar voor een carrièrestap?

Malou Saxion.jpeg
Malou Willemsen - Warmerdam Leestijd Minuten

Je zit er al een tijdje over na te denken. Een ontwikkeling in je loopbaan, of zelfs een geheel nieuwe uitdaging. Maar hoe pak je dat (goed) aan? Hoe maak je de juiste keuze? En op welke manier kun je dit financieren? En nog belangrijker: hoe combineer je studeren met privé en werk? Wij geven je graag wat handige tips, in de juiste volgorde!

Tip 1: Ga uitgebreid op zoek naar de juiste studie

Voor de één is het kiezen van een studie een makkelijke opgave, terwijl de ander niet weet waar die moet beginnen. Of je nu nog geen idee hebt wat je wilt gaan studeren, je twijfelt tussen een aantal studies of al een keuze hebt gemaakt, er zijn diverse manieren om de deeltijdopleiding te vinden die het beste bij jou past. In dit artikel vertellen we je hoe je dit kunt doen!

Tip 2: Oriënteren – lees verschillende ervaringsverhalen

Het is ontzettend waardevol om ervaringen van andere deeltijdstudenten te lezen. Ze geven meer inzicht in de studie die je wil gaan doen. Lees bijvoorbeeld het verhaal van Anne, die de Master Leren Innoveren - Teacher Leader volgt. Of Kirsten, die graag door wilde leren en nu Bestuurskunde studeert. Het verhaal van Eline mag je ook niet missen. Ze maakte een carrièreswitch van bedrijfskundige naar verpleegkundige, na haar deeltijdstudie HBO-V. Nieuwsgierig naar alle ervaringsverhalen? Die kun je hier lezen!

Tip 3: Maak een stappenplan voor jezelf

Je hebt besloten om een deeltijdstudie te gaan doen: een hele onderneming! We draaien er niet om heen: het zal een uitdaging zijn om werk, privé en studeren te combineren. Om je kans op studiesucces te vergroten, is het van belang dat je voor jezelf een helder stappenplan maakt. Uit ervaring geven we je drie handige stappen mee voor het maken van je eigen plan voor jouw carrièrestap! 

Nieuwsgierig? Bekijk ons volledige deeltijd aanbod

Bekijk onze studies

Tip 4: maak een plan voor een carrièreswitch

De wereld verandert razendsnel. En je werkomgeving ook. Dus waarom jij niet? De droombaan van vroeger past misschien niet meer zo goed bij je ambities. Of je denkt al jaren aan een carrièreswitch, maar weet niet hoe je dit moet aanpakken. Maar met ons stappenplan was switchen nog nooit zo makkelijk. Ook geven we je graag wat tips over hoe je kan overstappen naar een nieuwe baan in een nieuwe branche.

Tip 5: Check de mogelijkheden voor financiering 

Wil jij binnenkort starten met een deeltijdopleiding, maar zit je met de financiering in je maag en vraag jij je af of jij geld kunt lenen voor een deeltijdstudie? Dankzij het ‘Levenlanglerenkrediet’ kun jij onder bepaalde voorwaarden geld lenen. Daarnaast zijn er nog meer mogelijkheden wat betreft financiering van een deeltijdstudie, lees hier meer!

Tip 6: Je bent nooit te oud om te studeren én leren!

Te oud om te studeren? In onze optiek niet! Ja, studeren op oudere leeftijd is anders dan toen je jonger was. Je leven is anders. Grote kans dat je hebt gewerkt, een gezin hebt. En het is hoogstwaarschijnlijk jaren geleden dat je in de schoolbanken hebt gezeten. Een deeltijdstudie is een uitdaging, en je zult even moeten wennen aan studeren. Maar geen zorgen, met deze tips ben je er straks helemaal klaar voor. Zodat jij je toekomst kunt vormen zoals jij dat wil!

Landing-OOA-focus.jpg

Bezoek onze open avond!

Meer weten over in deeltijd studeren? Kom dan naar onze open avond! Op dit moment kom je alles te weten over jouw favoriete opleiding(en), studeren in deeltijd én kun je vragen stellen aan de aanwezige docenten én studenten!

Meld je aan
Malou Saxion.jpeg

Malou Willemsen - Warmerdam

Malou is Contentspecialist bij de Dienst Marketing & Communicatie bij Saxion. Haar hobby is haar werk: het vertellen van leuke, boeiende en inspirerende verhalen in verschillende vormen. Verder is ze fan van hardlopen en koken. Haar mantra: less bitter, more glitter. 

Gerelateerde artikelen

Deeltijd studente met kop koffie op een bank Onderwijs

Welke deeltijd hbo-opleidingen zijn er?

15 februari 2024
Twee deeltijd studenten in techniek lab Onderwijs

Wat is het verschil tussen deeltijd en voltijd?

15 februari 2024
deeltijd master educational leadership Onderwijs

Maaike rondde de deeltijdmaster Educational Leadership af: ‘Ik blijf fris van nieuwe dingen leren’