Apeldoorn als studentenstad

Kies je voor Hotel Management of Security Management? Dan breng je je studietijd vooral door in Apeldoorn. En dat is zeker geen straf! Deze stad heeft veel terrasjes, sport- en studieverenigingen, leuke evenementen en betaalbare studentenkamers. Excited? Wij hebben alle highlights voor je verzameld!

Studentenstad Apeldoorn

Apeldoorn is een gezellige stad waar genoeg te doen is als student. Even een eerste indruk? Check deze video!

Zoek je een leuke, betaalbare studentenkamer? Een overzicht van plaatselijke en regionale aanbieders:

Let op: heb je een kamer gevonden? Vergeet je dan niet in te schrijven bij de gemeente.

Wonen als student in enschede.jpg

Wil je naast je studie ook nog wat geld overhouden om dingen met je vrienden te doen? Dan is het logisch als je naast je studie wat wilt bijverdienen. Maar wat is nu een relaxte job naast je studie? Wij helpen je een handje op weg!

  1. Horeca: In Apeldoorn zijn veel kroegen en restaurantjes waar je kunt bijspringen. Niet verkeerd, want je baan is niet ver van je huis, je hebt een redelijk salaris en vaak krijg je ook nog wat biertjes tijdens je dienst. Klinkt goed toch?
  2. Oppassen: Dit klinkt misschien als een bijbaan voor tieners, maar er zijn ook veel studenten die oppassen als bijbaan. De werkuren zijn vaak of in de middag, of juist in de avond. Wat fijn is aan deze baan, is dat wanneer het kindje slaapt je gewoon kan chillen – of je paper kan afmaken.
  3. Supermarkt: Kassa draaien, brood afbakken of de groenteafdeling bijvullen. Het salaris bij een supermarkt is meestal niet verkeerd en tijdens de zomer houd jij je hoofd koel tijdens je werk!
  4. Festivals: Werken met een lekker muziekje op de achtergrond en mensen op je heen die genieten van een festival. Wie wil dat nou niet? Enige nadeel: dit werk is erg seizoensgebonden. 
  5. Bijles geven: Gebruik je liever je brains in plaats van je spieren? Geef dan bijles aan eerstejaars of scholieren! Informeer bij lokale scholen, je eigen universiteit en de vrienden van je ouders. Zo kom je snel aan een klus! 
werken in enschede.jpg

Studeren gaat makkelijker als je in goede conditie bent en lekker in je vel zit. Bij Saxion krijg je daarom aantrekkelijke kortingen bij een aantal sportinstellingen. Benieuwd? Check dan snel waar je terecht kunt! 

Meer info
sport in enschede 2.jpg

Voor wat ontspanning naast je studie kun je in Apeldoorn alle kanten op. Zin in het strandgevoel, maar dan in Apeldoorn? Dan is SOAP thé place to be! Lekker eten doe je bij Restaurant Schenkers of bij ’t Nieuws van Apeldoorn. Zin in een goed wijntje? Dan is Wijnbar Evviva echt een bezoekje waard! Op zoek naar een gezonde maaltijd (voor take away)? Kijk dan eens op de site van Pokebowl King

Liever een hapje eten tijdens een Foodtruck Festival? Houd dan de websites Lepeltje Lepeltje, Keuken Karavaan en Levenslustig in de gaten.

stappen in enschede.jpg

Studentenkorting met Knaek

Krijg een jaar lang gratis toegang tot Knaek, dé studentenkortingsapp van Nederland. In 28 studentensteden ontvang je met Knaek de beste en meest exclusieve studentenkortingen, waaronder uiteraard in jouw studentenstad!

Altijd 20% korting op je boodschappen bij PLUS? Verse smoothie voor €1 of je tweede broodje zelfs gratis? Korting op je nieuwe laptop? Knaek heeft het voor je. Meld je hieronder aan! 

Knaek installeren
Knaek.png
apeldoorn-festival.jpg

Apeldoorn is een kleine studentenstad. Je kunt het al snel gezellig met elkaar maken, maar dat moet je echt samen doen.

Lees de ervaring Alle ervaringen