Jongen leunt tegen oranje muur en lacht naar camera

Open dagen: Hotel Management

Wil jij alles weten over deze opleiding? Neem hier alvast een kijkje bij de open dag van Hotel Management. Check de veelgestelde vragen, duik in de ervaringen van onze studenten en lees hoe je je kunt aanmelden voor de (online) open dagen!

Hoe werkt het?

Volg een of meerdere opleidingsvoorlichtingen, stel al jouw vragen aan onze docenten en studenten en kom sfeerproeven tijdens de open dagen.

Je vindt hier alle informatie over studiekeuze om jou op weg te helpen.

Meisje met rood shirt staat voor bakstenen muur en kijkt naar camera

Check de data en kies jouw open dag!

Aanmelden
Fruit in een schaal

Ik wil graag alle kanten op kunnen met mijn opleiding.

Lees de ervaring Alle ervaringen

Veelgestelde vragen over Hotel Management

Tijdens de opleiding krijg je de mogelijkheid om twee keer een semester in te vullen met een stage. Iedere student volbrengt een stage in het tweede jaar en in het vierde jaar is een tweede stage optioneel. Om de kwaliteit en veiligheid van stages te waarborgen hebben een aantal medewerkers van Saxion naast hun rol als bijvoorbeeld docent, de rol van accountmanager. Deze accountmanagers ondersteunen studenten in het keuzeproces voor een passende stage en bemiddelen in het stageproces. De accountmanagers onderhouden contact met vele bedrijven, zowel in binnen- als buitenland. Vanzelfsprekend dient de student zelf te solliciteren voor een stage.

Het basisniveau betreft het havo-eindniveau en het uitgangspunt is dat je Engelse teksten moet kunnen lezen en begrijpen. Hotel Management is internationaal georiënteerd, wat betekent dat een deel van het lesmateriaal zoals boeken, artikelen, websites, video's en soms ook colleges, in het Engels zijn. Engels is ook vaak de voertaal in het werkveld.

De toegangseis voor deze opleiding is dat je twee moderne vreemde talen volgt binnen je havo- of vwo-pakket. Mocht je hier niet aan voldoen, dan betekent dit dat je deficiënt bent op dat onderdeel. Je dient die deficiëntie weg te werken voordat de opleiding start. Dit doe je door het maken van een toets die voor de betreffende taal wordt afgenomen. Deze toets moet je met voldoende resultaat afronden. Het is mogelijk dat je ter voorbereiding op deze toets bijles zal moeten volgen.

Na het behalen van de opleiding Hotel Management heb je vele mogelijkheden om je carrière vorm te geven. Zo’n 30% van de afgestudeerde Hotel Management-studenten stroomt uit in het primaire werkveld: de horeca. Omdat we studenten opleiden tot Hospitality Manager en adviseur, zijn er tal van mogelijkheden. Denk aan General Manager, Food & Beverage Manager, Sales & Marketing Manager of Event Manager. Veel afgestudeerden gaan ook aan de slag in het secundaire en het tertiaire werkveld. Denk aan toeristische organisaties, ziekenhuizen of in de detailhandel. Je kunt overal aan de slag waarbij gastvrijheid een rol speelt binnen de bedrijfsprocessen. Daarnaast kun je met een bachelor Hotel Management ook je eigen onderneming starten.

 • Wij leiden je op voor het brede hospitalitywerkveld:
  De wereld van hospitality is zoveel meer dan horeca. Onze brede blik maakt dat studenten beter worden voorbereid en wendbaar zijn in de continue veranderende wereld waarbij hospitality centraal staat.
 • Toekomstgericht:
  Wij spelen met het aangeboden onderwijs voortdurend in op relevante ontwikkelingen.
 • Kritisch:
  We zien onze studenten graag als kritische klanten. Feedback en reflectie zijn belangrijk binnen de opleiding.
 • Persoonlijk:
  Onze cultuur is gericht op een persoonlijke en toch professionele band met onze studenten.
 • Échte praktijk:
  Praktisch leren vindt naar ons idee vooral plaats in de praktijk. Vandaar dat we ook ons onderwijs en onze stages zo hebben ingericht. Bij Saxion Hotel Management doe je daarnaast veel praktijkervaring op tijdens het organiseren van events. Dit betekent: echte evenementen met echte opdrachtgevers.
studieverenigingen 1.Jpeg

Studieverenigingen

Zin om jouw studiegenoten beter te leren kennen? Bekijk dan de studievereniging die hoort bij jouw opleiding en meld je aan voor interessante activiteiten en gezellige feestjes!
Bekijk studieverenigingen

Video's: studeren bij Saxion

Contact opnemen?

We proberen je vragen direct te beantwoorden. Of we brengen je in contact met iemand binnen Saxion die jou verder kan helpen.