man geeft les op de opleiding tweedegraagds lerarenopleiding Nederlands
Deeltijd

Word opgeleid tot docent Nederlands voor het voortgezet onderwijs of mbo

 • Graad

  Bachelor

 • Studiebelasting

  20 uren

 • Plaats

  Deventer

 • Lesdagen

  Woensdag 14.15 - 21.15 uur

Heb jij al een onderwijsopleiding afgerond en wil je graag docent Nederlands in het voortgezet onderwijs worden? De tweedegraads lerarenopleiding Nederlands (deeltijd) van Saxion biedt je die mogelijkheid! In een verkort programma word je opgeleid tot docent Nederlands in het voortgezet onderwijs of mbo. De studie is ingericht als zogenaamde kopopleiding: een maatwerktraject dat je in staat stelt om in twee jaar een tweedegraadsbevoegdheid te halen. In de Nationale Studenten Enquete 2017 scoorde de opleiding een 8,8 op het onderdeel 'Zou je dit een ander aanraden'.

<p>Je hebt een onderwijsopleiding afgerond en je wilt docent Nederlands in het voortgezet onderwijs worden. De tweedegraads lerarenopleiding Nederlands biedt je die mogelijkheid! Hieronder lees je ove de opleiding waarmee je in korte tijd aan de slag kunt gaan als gekwalificeerde docent Nederlands binnen het voortgezet onderwijs of als bevoegd docent aan een mbo-opleiding.</p>

Wat kun je straks?

 • Je mag lesgeven in het vmbo, de onderbouw van havo/vwo en in het mbo
 • Je bent deskundig.

Aanmelden voor deze opleiding?

Deze opleiding start in september (Deventer). De opleiding hanteert een maximaal aantal plekken, VOL = VOL.

Direct aanmelden

Vragen over studeren bij Saxion?

Tijdens je studie

De Tweedegraads Lerarenopleiding Nederlands is een vakinhoudelijke opleiding. De nadruk ligt op de vak- en achtergrondkennis en de vakdidactiek van het schoolvak Nederlands. De volgende modules worden onder andere aangeboden:; Taalvaardigheden en taalproblemen, Grammatica en spelling, Literatuurgeschiedenis, Poëzie, Moderne letterkunde en Argumentatieleer.

Studie-inhoud
S+08-06-2016-245.jpg

Toelatingseisen

Voor toelating dien je in het bezit te zijn van een pabodiploma of een tweede- of eerstegraadsbevoegdheid.

Meer over toelatingseisen

Kosten

Het is een geaccrediteerde bacheloropleiding die door Saxion Next particulier onderwijs wordt aangeboden. Het collegegeld is hoger dan het wettelijk collegegeld.

Meer over (eventuele extra) kosten

Nieuws over deeltijdonderwijs

Carrièrekansen

Met twee hbo-diploma’s vergroot je je kansen op de arbeidsmarkt. Met een diploma voor tweedegraadsdocent op zak heb je immers een ruime bevoegdheid. Je mag lesgeven in het vmbo, de onderbouw van havo/vwo en in het mbo. Het voortgezet onderwijs heeft behoefte aan breed inzetbare docenten. Tweedegraadsbevoegde docenten met een pabo achtergrond kunnen heel goed in deze behoefte voorzien. 

person holding pencil near laptop computer

Bevoegdheid Groepsleerkracht Onderbouw vmbo basis/kader

Heb je een pabodiploma en geef je daarmee onbevoegd les in het v(s)o aan onderbouw basis/kader? Dan kun je nu in zes maanden een vernieuwde bevoegdheid halen tot Groepsleerkracht vmbo Onderbouw basis/kader, voor de vakken rekenen/wiskunde, Nederlands en een gekozen profiel (Engels, M&M of M&N).

Meer informatie
thomas-q-1408218-unsplash.jpg