Startersinformatie

Welkom bij de opleiding Industrieel Product Ontwerpen van academie Life Science, Engineering & Design (LED) van Saxion. We wensen je veel succes met je studie. Op deze pagina vind je alles over de start van studiejaar 2020-2021.

Tijdens de introductie hoor je in welke klas je zit en laten we je zien hoe je je lesrooster via Xedule kunt opzoeken.   

Lestijden & vakanties
Al nieuwsgierig naar de lestijden en vakanties bij Saxion? Die check je hier!

Vanaf maandag 31 augustus starten de lessen. Je krijgt nog bericht hoe deze lessen zullen worden gegeven (online of bij Saxion).

Bekijk de jaarplanning

Mijn Saxion

Op MijnSaxion.nl vind je alle programma’s die je nodig hebt voor jouw studie bij Saxion. Zo vind je op MijnSaxion onder andere: 

  • je rooster en roosterwijzigingen;
  • informatie over toetsen;
  • je laatste e-mails, cijfers en mededelingen uit Bison en Blackboard;
  • wie-is-wie: makkelijk een docent of medestudent zoeken;
  • informatie over je opleiding en alle voorzieningen van Saxion 
  • urgente meldingen en (opleidings)nieuws.

Kortom, alles wat je nodig hebt! In de app Weten & Regelen vind je jouw opleidingsinformatie en handige informatie over alle voorzieningen van Saxion. Je komt bij Weten & Regelen via 'Snel naar' of 'Mijn apps' op de homepage van MijnSaxion. 

Bekijk de instructievideo

Je kunt de boeken via diverse kanalen bestellen, bijvoorbeeld via studystore.nl. Sommige boeken zijn ook tweedehands te verkrijgen. Let dan wel goed op of je de juiste versie/ editie bestelt.

Bekijk de boekenlijst.

Laptopvereisten 
Voor je opleiding heb je een laptop nodig die aan bepaalde eisen moet voldoen. Dit heeft te maken met onder andere de grafische programma’s die wij gebruiken. Bekijk de laptopvereisten.

De introductiedagen van de opleiding Industrieel Product Ontwerpen vinden plaats op maandag 24 en dinsdag 25 augustus 2020. Het programma krijg je medio juli toegestuurd per mail. De introductie van je opleiding is verplicht en jouw aanwezigheid wordt gecontroleerd. Deze intro is bedoeld om je academie, opleiding en medestudenten beter te leren kennen.

Bekijk het introductieprogramma en het opleidingsdocument.

Saxion introductie

Saxion-festivalterrein, daar wil je (online) bij zijn!
De introductie vindt dit jaar plaats op ons eigen online festivalterrein! Huh, online?! Jazeker! Het was natuurlijk even schakelen om in deze bizarre tijden een introductieweek mogelijk te maken. Maar geloof ons, we gaan je echt verrassen!  

Programma 
Ga er maar goed voor zitten en zorg dat je  wifiverbinding  top is. Bekijk hier het programma! Hier vind je de activiteiten die gepland staan tijdens de online introductie.  

Het programma is een globale planning. Houd dit goed in de gaten, want er komen binnenkort updates over de specifieke tijden! Je kan natuurlijk ook op eigen initiatief 'rondlopen' op het festivalterrein :-). 

Check regelmatig je Saxion-mail
Om op de hoogte te blijven van updates en belangrijke informatie, raden we je aan om regelmatig te checken of je mail hebt op je Saxion-account. Zo voorkom je dat je belangrijke informatie van je opleiding mist.

Wil je voor je start met je studie je wiskunde-kennis opfrissen? Volg dan de Basiscursus Wiskunde (Wiskunde 0). Deze cursus is van belang voor studenten

  • met een mbo-vooropleiding, zonder het hbo-doorstroomprofiel;
  • met een havo-vooropleiding en alleen wiskunde A.

Om de aansluiting met jouw studie te verbeteren, bieden we je de mogelijkheid om dit vak in de vakantie te volgen en af te ronden. Dit kan door het volgen van de cursus Wiskunde 0.

Lees meer over de basiscursus Wiskunde

Voor vragen over je opleiding kun je terecht bij Susan Kok: 088 - 019 1035 | s.w.d.kok@saxion.nl. Tijdens de vakantie (18 juli t/m 15 augustus) leest ze haar mail beperkt.

Heb je vragen over de inschrijving van je opleiding of je inlogaccount, neem dan contact op met het Servicepoint: 088 - 019 3000 | servicepoint@saxion.nl.

Wil je contact opnemen met de acadamie LED? Dat kan via: 088 - 019 1422 | frontoffice.led@saxion.nl.

Studenten tijdens HOI Saxion in Enschede

De Saxion Introductie: leer je nieuwe studiegenoten en de stad kennen tijdens de introductieweek!

Check alle info