Haal meer uit je studie met de aanvullende OK-route!

Er is een mogelijkheid om tijdens de opleiding Verpleegkunde of Gezondheid & Technologie een aanvullende route tot operatieassistent of anesthesiemedewerker te volgen. Dus lijkt het jou wel wat om nét dat beetje extra uit je studie te halen? Lees dan snel verder!

Extra studiebelasting

Je behaalt twee erkende diploma’s: dat van Verpleegkundige/Gezondheid & Technologie én van operatieassistent of anesthesiemedewerker. Daarvoor volg je vanaf het tweede semester in het tweede studiejaar jaarlijks voor 10 studiepunten extra onderwijs (280 uur extra per jaar).

Vereiste: een opleidingsplaats

Halverwege het tweede leerjaar moet je solliciteren bij een van de ziekenhuizen in de regio om een opleidingsplaats te vinden. De ziekenhuizen bepalen aan wie ze een opleidingsplaats toekennen. Heb je geen opleidingsplaats kunnen vinden dan is het niet mogelijk om de route tot operatieassistent of anesthesiemedewerker te volgen. Je gaat dan verder met de opleiding tot Verpleegkundige of Gezondheid & Technologie. Heb je wel een opleidingsplaats gevonden, dan heb je vanaf het derde leerjaar een leerarbeidsovereenkomst bij een ziekenhuis en volg je gemiddeld één dag in de week onderwijs bij Saxion. Het aantal plekken voor studenten die de route tot operatieassistent of anesthesiemedewerker kunnen volgen is afgestemd op het aantal opleidingsplaatsen in de ziekenhuizen in de regio's Twente, Stedendriehoek, Salland en Achterhoek.

Let op: je kunt alleen kiezen voor de OK-route als je de volledige 4-jarige opleiding Verpleegkunde of Gezondheid & Technologie gaat volgen én aan de profieleisen voldoet. De toelatingseisen die gelden voor de OK-route zijn hetzelfde als studieroute G&T.

In het eerste jaar krijg je een kennismaking met zowel het beroep als operatieassistent als anesthesiemedewerker. In het eerste jaar vindt er een eerste selectie plaats van studenten die in het tweede leerjaar stage gaan lopen op de OK en gaan solliciteren voor een opleidingsplaats.

Vanaf februari ga je extra OK- vakken volgen naast je reguliere opleiding Verpleegkunde of Gezondheid & Technologie. Daarnaast heb je ook extra OK-toetsen en opdrachten. Als je een opleidingsplaats in een ziekenhuis verworven heb, ga je in het eerste semester van het tweede jaar 2 dagen stage lopen in dit ziekenhuis om alvast kennis te maken op je nieuwe opleidingsplaats.

Het gehele derde en vierde jaar werk je 4 dagen op een OK en 1 dag per week kom je naar Saxion voor lessen. Je zult daarnaast ook extra lessen van specialisten en anesthesiemedewerkers of operatieassistenten krijgen. In dit studiejaar van de opleiding ga je samen met andere studenten aan een opdracht werken waarbij je een nieuwe innovatie ontwikkelt voor de zorg.  

AANMELDEN

Ben je geïnteresseerd om per september te starten met deze opleiding én de aanvullende OK-route te volgen? Meld je dan aan voor de Verpleegkunde of Gezondheid & Technologie in Deventer of Enschede.