Startersinformatie

Welkom als nieuwe student bij de opleiding Klimaat en Management! We wensen je alvast veel succes met je studie. Op deze website kun je alle informatie vinden over de start van studiejaar 2020-2021.

Tijdens de introductie hoor je in welke klas je zit en laten we je zien hoe je je lesrooster via Xedule kunt opzoeken.   

Lestijden & vakanties
Al nieuwsgierig naar de lestijden en vakanties bij Saxion? Die check je hier!

Mijn Saxion

Op MijnSaxion.nl vind je alle programma’s die je nodig hebt voor jouw studie bij Saxion. Zo vind je op MijnSaxion onder andere: 

  • je rooster en roosterwijzigingen;
  • informatie over toetsen;
  • je laatste e-mails, cijfers en mededelingen uit Bison en Blackboard;
  • wie-is-wie: makkelijk een docent of medestudent zoeken;
  • informatie over je opleiding en alle voorzieningen van Saxion 
  • urgente meldingen en (opleidings)nieuws.

Kortom, alles wat je nodig hebt! In de app Weten & Regelen vind je jouw opleidingsinformatie en handige informatie over alle voorzieningen van Saxion. Je komt bij Weten & Regelen via 'Snel naar' of 'Mijn apps' op de homepage van MijnSaxion. 

Bekijk de instructievideo

Je boekenlijst vind je op Studystore.nl.

Je kunt de boeken via diverse kanalen bestellen. Sommige boeken zijn bijvoorbeeld ook tweedehands te verkrijgen. Let dan wel even goed op of je de juiste versie/ editie bestelt. We raden je aan om de boeken voor het eerste kwartiel nu alvast te bestellen.

Ga je toch liever voor nieuwe boeken dan kun je deze bestellen via Studystore.nl, waar je 5% korting op je bestelling krijgt.

Dinsdag 25 augustus vindt de eerste kennismaking plaats met je ‘thuisgroep’ en je studentcoach. De thuisgroep is de groep studenten uit je klas die je het meest intensief zult leren kennen. Het is de groep waarmee je de fysieke lessen zult volgen. Zoals je weet zijn deze groepen in verband met de corona-beperkingen kleiner dan een gewone klas. Daarom besteden we extra aandacht aan een warm welkom en goede kennismaking met juist deze groep en hebben we vierdejaars studenten gevraagd om jullie hierin ook te begeleiden.
Op deze dag maak je in een online programma van een uur kennis met je vierdejaars studentcoach en met elkaar. Alle praktische zaken die je nodig hebt om goed te kunnen starten worden dan uiteraard ook gedeeld.

Aangezien de klassenindeling en indeling in thuisgroepen in de zomervakantie gemaakt wordt, kunnen we nog geen exact tijdstip geven. Houd voor die dinsdag daarom tussen 9.00-14.00 uur nog even vrij. Ergens binnen dat blok zal jouw introductie-uur zijn. Tot dan!

Start eerste lessen 
De eerste lessen starten op maandag 31 augustus 2020. Je rooster ontvang je tijdens de start van de opleiding.

Houd deze site goed in de gaten voor eventuele wijzigingen!

Saxion introductie

Saxion-festivalterrein, daar wil je (online) bij zijn!
De introductie vindt dit jaar plaats op ons eigen online festivalterrein! Huh, online?! Jazeker! Het was natuurlijk even schakelen om in deze bizarre tijden een introductieweek mogelijk te maken. Maar geloof ons, we gaan je echt verrassen!  

Programma 
Ga er maar goed voor zitten en zorg dat je  wifiverbinding  top is. Bekijk hier het programma! Hier vind je de activiteiten die gepland staan tijdens de online introductie.  

Het programma is een globale planning. Houd dit goed in de gaten, want er komen binnenkort updates over de specifieke tijden! Je kan natuurlijk ook op eigen initiatief 'rondlopen' op het festivalterrein :-). 

Check regelmatig je Saxion-mail
Om op de hoogte te blijven van updates en belangrijke informatie, raden we je aan om regelmatig te checken of je mail hebt op je Saxion-account. Zo voorkom je dat je belangrijke informatie van je opleiding mist.

Heb je vragen? Kijk dan eerst even bij de veelgestelde vragen. Mocht het antwoord op jouw vraag hier niet tussen staan, dan kun je uiteraard altijd contact met ons opnemen: receptie.abrr@saxion.nl | 088 - 019 1886. 

Studenten tijdens HOI Saxion in Enschede

De Saxion Introductie: leer je nieuwe studiegenoten en de stad kennen tijdens de introductieweek!

Check alle info