Startersinformatie

Het is bijna zover! Na de zomer start je met de opleiding Tourism Management bij de Saxion Hospitality Business School (HBS). Op deze pagina vind je alle informatie die je moet weten om goed van start te gaan.

Tijdens de introductie hoor je in welke klas je zit en laten we je zien hoe je je lesrooster via Xedule kunt opzoeken. Het rooster voor kwartiel 1 is eind augustus beschikbaar.

Lestijden & vakanties
Al nieuwsgierig naar de lestijden en vakanties bij Saxion? Die check je hier!

MijnSaxion
Op MijnSaxion.nl vind je alle programma’s die je nodig hebt voor jouw studie bij Saxion. Zo vind je op MijnSaxion onder andere: 

  • je rooster en roosterwijzigingen;
  • informatie over toetsen;
  • je laatste e-mails, cijfers en mededelingen uit Bison en Blackboard;
  • wie-is-wie: makkelijk een docent of medestudent zoeken;
  • informatie over je opleiding en alle voorzieningen van Saxion 
  • urgente meldingen en (opleidings)nieuws.

Kortom, alles wat je nodig hebt! In de app Weten & Regelen vind je jouw opleidingsinformatie en handige informatie over alle voorzieningen van Saxion. Je komt bij Weten & Regelen via 'Snel naar' of 'Mijn apps' op de homepage van MijnSaxion. 

MijnSaxion Studenten app
Met de nieuwe MijnSaxion Studenten app kun je op ieder moment van de dag je actuele les- en toetsrooster checken op je telefoon. Is er een roosterwijziging? Dan ontvang je een notificatie. Download de app nu in de store!

Bekijk de instructievideo

Je boekenlijst vind je op Studystore.nl. Het menu werkt heel simpel: kies voor Saxion en vervolgens voor de juiste locatie en je opleiding. 

Je kunt de boeken via diverse kanalen bestellen. Sommige boeken zijn bijvoorbeeld ook tweedehands te verkrijgen. Let dan wel even goed op of je de juiste versie/ editie bestelt. We raden je aan om de boeken voor het eerste kwartiel nu alvast te bestellen.

Ga je toch liever voor nieuwe boeken dan kun je deze bestellen via Studystore.nl, waar je 5% korting op je bestelling krijgt. 

De opleidingsintroductie is een belangrijk en verplicht onderdeel van je studie. Je maakt dan kennis met de opleiding en met je studiegenoten. Het introductieprogramma van Tourism Management zal plaatsvinden op dinsdag 24 augustus.

Update 19-8:
Het introductieprogramma van Tourism Management is volledig ONLINE. 
Je ontvangt maandag 23 augustus een uitnodiging met daarin de links naar de online programma's.

Online festivalterrein

Naast bovenstaande opleidingsintroductie zijn er vanaf dinsdag 24 augustus tot en met donderdag 26 augustus activiteiten op het online Saxion festivalterrein. Op het festivalterrein vind je meer informatie over studeren in het algemeen, verschillende hotspots in de stad en kan je deelnemen aan toffe activiteiten zoals een pubquiz. Op dinsdag 25 augustus ontvang je van een directe link naar het online festivalterrein (Tip: open deze via Google Chrome). Zorg dat je wifi verbinding top is, de drankjes koud staan en laat je verrassen!

Taalkeuze  

Bij de opleiding Tourism Management heb je, naast het verplichte Engels, de keuze uit drie moderne vreemde talen: Duits, Frans en Spaans. Zorg ervoor dat je vóór 1 juli je keuze doorgeeft door het formulier in te vullen dat je per e-mail hebt ontvangen! Let op: voor studenten die als moedertaal Duits, Frans of Spaans hebben, is het niet toegestaan om deze taal te kiezen als tweede moderne vreemde taal. Wanneer we geen keuze van jou ontvangen hebben na de deadline, word je automatisch ingedeeld bij Spaans.

Representatieve kleding bij gelegenheden 

Er representatief uitzien staat hoog in het vaandel in onze branche. Het is voor Tourism Management studenten van belang om de bijpassende kledingetiquette te kennen. Er is geen standaard outfit of pak dat je speciaal voor de opleiding moet aanschaffen. Het bezitten en dragen van representatieve kleding is je eigen verantwoordelijkheid en kan op verschillende momenten van je gevraagd worden. Tijdens je opleiding ontvang je hier meer informatie over.

Kosten  

Bekijk het overzicht van de (extra) kosten die je kunt verwachten tijdens het eerste jaar van je opleiding. De bedragen in dit overzicht zijn een richtlijn. Aan dit overzicht kunnen geen rechten worden ontleend.

Wil jij studenten uit verschillende jaarlagen ontmoeten? De leukste en gezelligste feestjes bijwonen? Of wil je juist in een commissie of een bestuur? Wil je juist meer uit je studie halen en werken aan een groot project met een grote groep mensen waarbij je het beste van jezelf en elkaar naar boven brengt? Word dan lid van een studievereniging, studentenvereniging of studententeam.

Bekijk welke vereniging of team het beste bij jou en jouw opleiding past:

Heb je vragen? Neem contact op met de Front Office van de HBS: hbsfrontoffice@saxion.nl | 088 - 019 3410.

Let op: in verband met de vakantie is de HBS Front Office gesloten (en daardoor uitsluitend per mail bereikbaar) van maandag 26 juli t/m zondag 15 augustus. 

Studenten tijdens HOI Saxion in Enschede

De Saxion Introductie: leer je nieuwe studiegenoten en de stad kennen tijdens de introductieweek!

Check alle info