Man kijkt in de camera terwijl hij een les bij Saxion volgt

Deeltijdopleidingen bij Saxion

Investeer jij in jezelf en in je toekomst? Of je nu een stap omhoog wilt, je wilt verbreden of verdiepen in je vak of iets heel anders wilt doen. Saxion helpt je verder!

Bijvoorbeeld met korte modulen die stapelbaar zijn tot een hbo-diploma, met cursussen, post-hbo's en met complete Associate degree, bachelor- en masteropleidingen. Zodat jij jezelf kunt versterken. Denk na over jouw toekomst,
pak die kans, maak die keuze, durf! 

Nieuwsgierig? Bekijk ons volledige deeltijd aanbod

Bekijk het aanbod

Saxion helpt je verder!

De online open avonden worden georganiseerd op donderdag 11 en vrijdag 12 juni. Wil jij nu al jouw vragen beantwoord krijgen of weet je al welke opleiding je aanspreekt? Maak dan gebruik van ons oriëntatie gesprek of het studieadvies op maat. 

Oriëntatiegesprek

Weet jij al in welke sector jouw interesse ligt maar nog niet goed welke opleiding of cursus bij jou past? Vraag het oriëntatiegesprek aan. In dit 1 op 1 gesprek worden al je vragen beantwoord.

Oriëntatiegesprek aanvragen
lachende vrouw met oortjes in

Studieadvies op maat

Weet jij al welke opleiding je aanspreekt? Maar twijfel je of dit 100% is wat je wilt? Een groot deel van de opleidingen biedt een Studieadvies op maat aan. 

Onze studiecoaches kijken samen met jou of de studie van jouw keuze een goede match is. Wacht niet tot de open avond en vraag nu al het gesprek aan en start in september met je studie!

Vraag een Studieadviesgesprek op maat aan!
Studieadvies op maat

Online open avonden voor deeltijdonderwijs en cursussen

Durf jij in jezelf te investeren? In deze andere tijden denken we graag met je mee. Versterk jezelf met een deeltijd-opleiding of cursus. Bezoek één van onze Online Open Avonden Deeltijd op
donderdag 11 en vrijdag 12 juni van 16:00 - 21:00 uur. Zet de volgende stap in jouw carrière met een deeltijdstudie of cursus die bij jou past! Meld je direct aan.

Online Open Avonden Deeltijd
Kom jij ook in deeltijd bij Saxion studeren?

Ons deeltijdonderwijs

Bachelor en Associate degree

Hbo-deeltijdopleidingen duren vier jaar. Bij het behalen van alle studiepunten (240 EC) wordt een door de Nederlandse overheid officieel erkend getuigschrift uitgereikt en mag je de titel 'Bachelor' voeren.

Een Associate degree is een opleiding op hbo-niveau met een studielast van 120 studiepunten. Je kunt dit programma binnen twee jaar afronden. Kies je voor een Associate degree, dan kies je meestal gelijk voor een specialisatie. 

Bekijk het aanbod
iStock-928826176.jpg

Masters

De masters bij Saxion zijn praktijkgericht. Je verdiept je in je vakgebied. Je bent bezig met zowel het uitdenken van nieuwe mogelijkheden als het toepasbaar maken ervan. Een studie, die één tot twee jaar duurt, in deeltijd- of duaal. 
Na het afronden van je professionele master behaal je een (internationaal) erkende graad als MA, MBA of MSc, net als bij een universitaire master.

Bekijk het aanbod
Wij helpen met je studiekeuze

Modules en cursussen

Een cursus is een vrij te volgen onderdeel binnen Saxion. Er zijn vele soorten cursussen bij Saxion. Per cursus staan de kosten, duur en de certificering die je ermee behaald beschreven. 

Een module is een onderdeel van het bachelor onderwijs wat tien weken duurt. Hiervoor ontvang je een certificaat met studiepunten die inwisselbaar zijn voor studiepunten bij inschrijving voor een deeltijd bachelor of Associate degree bij Saxion Parttime School. 

Bekijk het aanbod
Man deeltijd studie kiezen

Post-hbo opleidingen

Heb je al een hbo-diploma op zak en wil je je jezelf verder ontwikkelen in jouw vakgebied? Dan is een post-hbo opleiding 
of -cursus dé manier om jezelf te specialiseren. 

Bekijk het aanbod
blur-businesswoman-close-up-407237.jpg

Veelgestelde vragen

Een deeltijd-diploma of een cursus certificaat vergroot je carrière mogelijkheden. Het is de ideale manier om werk, studeren én privé te combineren. Er zijn diverse beweegredenen voor het volgen van een deeltijdopleiding of cursus. Om er een aantal te noemen:

  • Je wilt promotie maken naar een hogere functie op het werk.
  • Je wilt je verbreden of verdiepen in je vak.
  • Je wilt je specialiseren.
  • Je wilt je huidige vakgebied verlaten en iets heel ander gaan doen.

Wil jij ook die belangrijke stap in jouw carrière zetten? Denk na over jouw toekomst, pak die kans, maak die keuze, durf!
 

Als je kiest voor studeren in deeltijd bij Saxion, dan kun je dit doen in verschillende vormen. Hieronder staan de diverse mogelijkheden voor je op een rijtje:

  • Bachelor

Hbo-deeltijdopleidingen duren vier jaar. Bij het behalen van alle studiepunten (240 EC) wordt een door de Nederlandse overheid officieel erkend getuigschrift uitgereikt en mag je de titel 'Bachelor' voeren.

  • Associate degree

Een Associate degree is een opleiding op hbo-niveau met een studielast van 120 studiepunten. Je kunt dit programma binnen twee jaar afronden. Kies je voor een Associate degree, dan kies je meestal gelijk voor een specialisatie.

  • Masters

De masters bij Saxion zijn praktijkgericht. Je verdiept je in je vakgebied. Je bent bezig met zowel het uitdenken van nieuwe mogelijkheden als het toepasbaar maken ervan. Een studie, die één tot twee jaar duurt, in deeltijd- of duaal.

  • Modules & Cursussen

Een cursus is een vrij te volgen onderdeel binnen Saxion. Er zijn vele soorten cursussen bij Saxion. Een module is een onderdeel van het bachelor onderwijs wat tien weken duurt. Hiervoor ontvang je een certificaat met studiepunten die inwisselbaar zijn voor studiepunten bij inschrijving voor een deeltijd bachelor of Associate degree bij Saxion Parttime School.

  • Post-hbo opleidingen

Heb je al een hbo-diploma op zak, dan kun je door het volgen van een post-hbo opleiding jezelf specialiseren, verdiepen en verder ontwikkelen. Ons aanbod bestaat uit diverse cursussen en opleidingen waarmee jij net dat stapje extra kunt zetten in jouw werk. 

De toelatingseisen verschillen per Associate degree, bachelor, master, module of cursus. Kijk op de opleidings- of cursuspagina welke toelatingseisen er van toepassing zijn. 

Neem voor meer informatie contact op met Servicepoint. Servicepoint vind je in Deventer en Enschede en is op elke werkdag geopend. 088 - 019 3000 of servicepoint@saxion.nl.

Bij deeltijd volg je een hbo-bacheloropleiding, Associate degree, master, module of cursus naast je baan. Je volgt dan vaak in een dagdeel of op een avond de lessen. Bij voltijd ben je fulltime student en ga je de hele week naar school om je lessen te volgen

Op onze locaties in Enschede, Deventer en Apeldoorn heb je de mogelijkheid om een deeltijdopleiding of cursus te volgen. Waarbij de locaties Enschede en Deventer het breedste aanbod hebben. Kijk snel op de opleidings- of cursuspagina van jouw keuze op welke locatie(s) deze aangeboden wordt.

Voor vragen kun je altijd contact opnemen met het Saxion Informatie Centrum via:
WhatsApp: 06 - 1018 1868
Telefoon: 088 - 019 3700
E-mail: info@saxion.nl

Daarnaast kun je tijdens onze online open avonden voorlichtingsvideo’s van opleidingen bekijken en kun je live vragen stellen aan docenten. Weten wanneer de volgende open avond is? Kijk dan hier

Weet je al welke opleiding of cursus bij je past? Vraag dan voor Associate degree-, bachelor en master opleidingen het studieadvies op maat aan of neem contact op met de cursus die bij jou past. Het studieadvies op maat vraag je hier aan. 

Contact met de cursus van jouw keuze kan via de cursus pagina van de betreffende cursus.

Op de hoogte blijven van het laatste deeltijd nieuws?

Inschrijven nieuwsbrief

Nieuws

Contact & vragen

Bij elke deeltijdopleiding vind je handige informatie over het programma, je aanmelding, de toelating en de kosten. Heb je een vraag? Dan kun je terecht bij het Saxion Informatiecentrum.

WhatsApp

06 - 1018 1868

Telefoon

088 - 019 3700

E-mail

info@saxion.nl
posthbo.jpg